Terörize Edilmek İstenen İslam, Barış Dinidir" - Son Dakika
Yerel

Terörize Edilmek İstenen İslam, Barış Dinidir"

Dicle Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Acar, "Maalesef özellikle yaşadığımız yüzyılda İslam ülkeleri çeşitli şekillerde birbirlerine düşürülüyor.

18.07.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAAN BOZDOĞAN - Dicle Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Acar, "Maalesef özellikle yaşadığımız yüzyılda İslam ülkeleri çeşitli şekillerde birbirlerine düşürülüyor. İslam, terörize ediliyor. Halbuki terörize edilmek istenen İslam, barış dinidir. Kardeşlik ve birlik ikliminin oluşmasıyla İslami terör algısının değişeceğine inanıyorum" dedi.

Prof. Dr. Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Müslümanların kardeş olduğunu, hiçbir topluluğun diğerinden üstün olmadığını söyledi.

Acar, "Maalesef özellikle yaşadığımız yüzyılda İslam ülkeleri çeşitli şekillerde birbirlerine düşürülüyor. İslam, terörize ediliyor. Halbuki terörize edilmek istenen İslam, barış dinidir. Kardeşlik ve birlik ikliminin oluşmasıyla İslami terör algısının değişeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Acar, terörün toplumlar arasında kin ve intikam duygularının yerleşmesine yol açtığını belirterek, "Şiddetten kaçınmak lazım. Şiddeti bertaraf etmek, şiddet iklimini bütün vesilelerle dağıtmak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Hak şiddetle aranmaz; şiddet, şiddetle çözülmez. Daha ikna edici metotlarla, İslam'ın kardeşlik ve birlik prensiplerini yeniden tesis ederek, bunun başarılacağına inanıyorum" diye konuştu.

İslam'ın terörle ilişkilendirilmesinde dış faktörlerin rolüne vurgu yapan Acar, Müslümanların sorunlarını kendi aralarında çözmeye çalışması gerektiğini söyledi.

Acar, "Müslümanlar kendi sorunlarının çözümünü başkalarına bırakmamalı ve zamanında çözmelidir. Bir aile içerisinde de sorunlar olabilir ama bunları konuşarak ikna yoluyla halletmeye çalışmak lazım. Eğer bunları bekletirsek, dondurursak, birileri gelir o sorunları manipüle eder, birbirine düşürür" dedi.

"İslam dünyasının ortasında Türkiye huzur adası"

Çözüm Süreci'nin başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm ülke için faydalı olduğunu vurgulayan Acar, ülke yöneticilerinin son yıllarda barış ortamının sağlanması için yeni tedbirlere, milli birlik ve kardeşlik projelerine imza attığını anımsattı.

Prof. Dr. Acar, şunları söyledi:

"İslam dünyasına baktığımız zaman Türkiye bir huzur adası olarak göze çarpmaktadır. Gerçekten bunun kıymetini bilmemiz lazım. İslam dünyası çeşitli nedenlerle musibetler, felaketler içerisindedir. Çok şükür Türkiye'de huzur ortamı hakim. Bu konuda yöneticilerimizi takdir etmemiz lazım."

Acar, ülkedeki barış ortamının bozulmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terörize Edilmek İstenen İslam, Barış Dinidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement