Terörsüz Şehirlerde Değişim - "Hizmetlerimizle İnsanlarımızın Hayır Dualarını Alıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Terörsüz Şehirlerde Değişim - "Hizmetlerimizle İnsanlarımızın Hayır Dualarını Alıyoruz"

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince yaşam standardını yükseltecek projeler hayata geçiriliyor.

07.12.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NURTEN ASLAN - Diyarbakır'da görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince yaşam standardını yükseltecek projeler hayata geçiriliyor.

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında DBP'li Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığınca belediyeye görevlendirme yapılmasıyla ilçede rutin belediye hizmetleri eksiksiz sunulmaya başlandı.

İlçede altyapıdan üst yapıya, temizlikten ulaşıma, park ve bahçelerden sosyal donatılara kadar pek çok alanda vatandaşların yaşam standardını yükseltecek projeler hızla hayata geçiriliyor.

Yeni ve düzenli yerleşimiyle kentin gözde ilçesi haline gelen Kayapınar, temizliği ve düzeni ile ön plana çıktı.

İlçede belediyesince yürütülen park, bahçe çalışmaları ve sağlanan sosyal donatılarla vatandaşlara modern ve çağdaş bir yaşam olanağı sunuluyor.

"Caddelerimiz tertemiz, çöpler zamanında toplanıyor"

Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyede çok güzel gelişmelerin yaşandığını, vatandaş odaklı, açık ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda memlekete ve millete hizmet etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Vatandaşlara hizmeti en iyi ve etkili şekilde sunmaya bütün ekipleriyle gayret ettiklerini anlatan Balcı, özellikle altyapı, yollar, kaldırımlar ve kırsal mahallelerde yol yapımı ile ilgili büyük bir hamle başlattıklarını belirtti.

Balcı, belediyede çalışmaların hummalı şekilde sürdüğüne işaret ederek, çalışmalar tamamlandığında anlamlı ve önemli hizmetlerin daha da görünür hale geleceğini vurguladı.

Çalışmalarda çocuklara büyük önem verdiklerini, çocuklar için 5 yeni kreş ve park yapıldığını, köylerde ise 35'e yakın taziye evi inşa edildiğini kaydeden Balcı, bunların hayata dair önemli çalışmalar olduğunu aktardı.

Balcı, "Caddelerimiz tertemiz, çöpler zamanında toplanıyor, parklarımız çok bakımlı. Bunlar zaten temel hizmetlerimiz ama artık düzenli bir şekilde yapmamız gereken hizmetler." dedi.

Kamu hizmetleri zamanında ve etkin verilmeli

Kamu hizmetlerinin en iyi şekilde, zamanında ve etkin verilmesini önemsediklerini vurgulayan Balcı, bu konuda vatandaşların memnuniyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kamu hizmetlerini etkin bir şekilde vermek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Balcı, şunları kaydetti:

"Semt sahaları yapmayı planlıyoruz. 40 parkın düzenlemesini yapacağız. Okuma kültürüne destek veriyoruz. Yerel imkanlarla bütün okullarımıza ilkokullar başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Z kütüphaneleri kuracağız. Halk, çocuk ve oyuncak kütüphanesi yapacağız. 8 mahallede kapalı pazar oluşturulacak. İnsanlarımızın yağmur, çamur, sıcak demeden daha rahat ve konforlu ortamda alışveriş yapabilecekleri kapalı semt pazarları yapmayı planlıyoruz. Dezavantajlı grupları çok önemsiyoruz. Bir anlamda da fakir dostuyuz. Onların elinden tutmayı, onlara destek sunmayı önemsiyoruz."

"Otistik çocuklar için okul düşünüyoruz"

Balcı, engelliler için anaokulu ve iş okulu kurmayı planladıklarını anlatarak, anaokuluna giden öğrencilerin oranını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu hizmetlerle vatandaşların çok mutlu olacağını söyleyen Balcı, "Vatandaşlar hizmetlerden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Cadde ve sokaklarda gezdiğimizde hizmetlerimizle insanlarımızın hayır dualarını alıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların öncelikle temel ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini bildiren Balcı, "Cadde ve sokaklarımız temiz, parklar bakımlı. Aç ve açıkta da kimse olmamalı. Çocukların spor alanları gibi ihtiyaçları giderilmeli. Otistik çocuklar için okul düşünüyoruz. Önceki dönemde yer yer aksamalar, ihmaller olmuş ama şu an ekiplerimiz çok etkili bir şekilde gece gündüz, yağmur çamur, toz toprak demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşımızın emrinde." şeklinde konuştu.

Belediyenin borcu yok

Balcı, ilçenin gelişmekte olduğunu ve bu doğrultuda çok güzel çalışmaların yapıldığını aktardı.

Personelin maaşlarının düzenli ve zamanında ödendiğini belirten Balcı, belediyenin kimseye borcunun bulunmadığını, sadece İller Bankasından altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için aldıkları borç olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terörsüz Şehirlerde Değişim - 'Hizmetlerimizle İnsanlarımızın Hayır Dualarını Alıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement