"Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi" Konferansı Bakü'de Başladı - Son Dakika
Dünya

"Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi" Konferansı Bakü'de Başladı

"Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi" Konferansı Bakü\'de Başladı

"Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi" konulu uluslararası konferans, bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

18.03.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi" konulu uluslararası konferans, bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

Dünyanın 50 farklı ülkesinden Azerbaycan'da buluşan merciler, terörle mücadele ve milletlerarası terörizm meselesini başkent Bakü'de masaya yatırdı.

Sivil vatandaşları doğrudan alakadar eden konferansa, sivil toplum örgütleri ve milletlerarası kuruluşlardan katılan 25 teşkilat ve 30 sivil toplum örgütünün temsilcisi, toplantıda söz aldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, terörizmle mücadele noktasında Azerbaycan'ın üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini söyleyerek, bundan sonra da aynı kararlılığı göstereceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, ülke topraklarının 20 yılı aşkın bir zamandır Ermeniler tarafından işgal altında olduğuna da dikkat çekti.

Konferansta Türkiye adına konuşan Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Tunç Üğdül, devlet olarak tüm tecrübelerini diğer ülkelerle paylaşmaya hazır odcuklarını kaydederek, "Terörle mücadele bakımından Türkiye'nin çok önemli bir deneyimi var. Türkiye'nin çeşitli alanlardaki deneyimi bu tür bölgesel ve uluslararası forumlarda da Türkiye'yi öne çıkartıyor. Azerbaycan'la her alanda yakın ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri ikili ve bölgesel çerçevede sürdürüyoruz. Bizim sorunlarımız Azerbaycan'ın sorunları, Azerbaycan'ın sorunları bizim sorunlarımızdır ve bu konudaki deneyimlerimizi her alanda paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı ise, "Tabiatıyla terörle mücadele işin bir tarafı ancak, terörün kaynaklarını kurutmak daha önemli. 50 kadar ülke bu foruma katılıyor. Terörizmle ilgili ne kadar uluslararası örgüt varsa aşağı yukarı hepsi burada. Konferansın sonunda terörizmin engellenmesi konusunda önemli fikirler ortaya çıkacaktır" diye konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Terörün Önlenmesinde İşbirliğinin Pekiştirilmesi' Konferansı Bakü'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement