"Terzi" Adana Seyircisiyle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

"Terzi" Adana Seyircisiyle Buluşuyor

"Terzi" Adana Seyircisiyle Buluşuyor

Şehir Tiyatroları Terzi adlı oyunla Adana Şehir Tiyatroları'nın bu yıl ikincisini düzenlediği "Şehir-Tiyatro Buluşması" kapsamında Adana seyircisiyle buluşuyor.

16.10.2015 16:12  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slavomir Mrozek'in yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyun, 19 ile 20 Ekim tarihlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi'nde saat 20.00'de sahnelenecek.

Slavomir Mrozek'in 1964'te sürgündeyken yazdığı "Terzi", Polonya tiyatrosunun olduğu kadar, çağdaş absürt tiyatro (saçma tiyatrosu) biçeminin de dünyadaki en önemli örneklerinden biri kabul edilir. Rol kişilerinin, süreçleri olan karakterler değil, evrensel semboller olarak ele alındığı oyunda yazar, politik, sosyal ve kültürel dönüşümlere burlesk (alaycı) bir üslupla yaklaşır. Belirsiz bir zamanda ve belirsiz bir coğrafyada yaşanan "Barbar" istilası, ülkede yapısal bir dönüşüme neden olabilecek midir, yoksa barbarlar, "Terzi"nin giydirerek belirlediği erkin yeni temsilcilerine mi dönüşecektir? Bu sorulara yanıt arayan tiyatral bir fabl olarak karşımıza çıkan oyunda "Kral hiçbir zaman çıplak olamaz!"... Eğer olursa, artık kral değildir...

Oyunda; Ahmet Saraçoğlu, Ergun Üğlü, Gülce Çakır, Emre Karaoğlu, Çimen Turunç Baturalp, Can Başak, Emrah Derviş Soylu, Can Tarakçı rolleri paylaşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Terzi' Adana Seyircisiyle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement