Tescilli Adana Kebabına Yeni Ustalar Kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Tescilli Adana Kebabına Yeni Ustalar Kazandırılıyor

Adana kebabını 2004'de tescilleyen Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi" programıyla 45 kişi, lezzetli kebap hazırlama, pişirme ve sunum yapmanın sırlarını öğrendi.

18.11.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana kebabını 2004'de tescilleyen Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi" programıyla 45 kişi, lezzetli kebap hazırlama, pişirme ve sunum yapmanın sırlarını öğrendi.

Dünyanın birçok yerinde bilinen ve beğeniyle tüketilen Adana kebabının gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması için bu sene 8'incisi gerçekleştirilen eğitim, ATO tesislerinde düzenlendi. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 45 kebap ustası, 2 gün süren eğitimlerde Adana kebabı yapma, pişirme ve sunumunun inceliklerini öğrendi.

ATO Başkanı Atila Menevşe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Adana kebabının kentin markası olduğunu söyledi.

Kebabın tescilini yaptırdıklarını, coğrafi işaretini aldıklarını belirten Menevşe, "Bizlerin görevi, Adana'nın markalaşmasını sağlayan bu ürünü muhafaza etmek ve onun standardını bizlerden sonra gelen kuşaklara intikal ettirmektir. Bunun için Adana kebabının başka ad altında, değişik sunumunu önlemek amacıyla bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan da Türkiye'nin her yerinde Adana kebabının standardını oluşturmayı amaçladıklarını, "Kentimizin kültürel varlığı olan Adana kebabı, orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz." dedi.

Kursiyerlerden Neziha Serengedikoğlu, kebabın baştan sonra bütün inceliklerini öğrendiklerini anlatarak "Eti temizlemeyi, ayırmayı, kıymayı ve şişe takmayı öğrendim." dedi.

Eğitimini tamamlayan Aşan Beşar da Adana kebabın etinin hazırlanmasından pişirimine ve sunumuna kadar her şeyi en iyi ustalardan öğrendiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan 45 ustaya sertifikaları verildi, kursiyerlerin hazırladığı kebaplar pişirilerek katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tescilli Adana Kebabına Yeni Ustalar Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement