TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, köye dönüş projelerinin kriterlerinin güncellenmesi gerektiğini belirterek, "18 ile 41 yaş arası olan sınır kaldırılmalı.

11.10.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, köye dönüş projelerinin kriterlerinin güncellenmesi gerektiğini belirterek, "18 ile 41 yaş arası olan sınır kaldırılmalı. Aynı zamanda gübre ve mazottaki indirim oranının artması da dönüşler için cazip bir kıstas olacaktır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, köylerde nüfusun giderek azaldığına işaret etti.

1980'lerde yaşanan göç dalgasıyla kentlerde büyük sorunlar ortaya çıktığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Vatandaş gerekli şartlar sağlanırsa yeniden köylere dönebilir. Bunun için köye dönüş projelerinde kriterler güncellenmeli. 18 ile 41 yaş arası olan sınır kaldırılmalı. Aynı zamanda gübre ve mazottaki indirim oranının artması da dönüşler için cazip bir kıstas olacaktır. İnsanlarımıza köylerde uygun iş imkanı, sosyal yaşam ve eğitim gibi konularda da teşvik edici modeller oluşturulursa, hem şehirlerdeki bu yoğunluktan kaynaklı sorunlar azalır hem de tarımsal üretim artar."

Palandöken, köye dönüşle birlikte bölgesel gelir dağılımındaki eşitsizliklerin ve gelişmişlik farklarının da azalacağını savundu. Palandöken, "Kırsal kesimin kalkınması hızlanır. Ayrıca büyük şehirlerdeki konut ve ulaşım gibi sektörlere olan aşırı talebin azalması nedeniyle şişen fiyatlar ve dolayısıyla da enflasyon yeniden düşmeye başlar. Kırsal kesimdeki esnafın ve çiftçinin de geliri artmış olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement