Teski'den Çöken Yol Haberleriyle İlgili Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Teski'den Çöken Yol Haberleriyle İlgili Açıklama

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, yol çökmesi sonucu 3 aracın çöken yola düşmesiyle ilgili yapılan haberlere TESKİ’den açıklama geldi.

20.09.2018 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, yol çökmesi sonucu 3 aracın çöken yola düşmesiyle ilgili yapılan haberlere TESKİ'den açıklama geldi.

TESKİ'den yapılan açıklamada, içme suyu hattı arızası sonucu olayın meydana geldiğini belirtilerek, "Tekirdağ'da 18 Eylül 2018 tarihinde Adnan Kahveci Caddesi yakınlarında ikamet eden bir TESKİ personeli tarafından yolda çökme olduğu ve 3 adet servis aracının çöken yola düştükleri görülmüştür. Personelimiz tarafından derhal nöbetçi ekiplere bilgi verilmiştir. Nöbetçi ekiplerimizin olay yerine gelerek yaptıkları incelemeler neticesinde; bölgede meydana gelen, fakat suyun yüzeye çıkmadığı bir içme suyu hattı arızası yaşandığı tespit edilmiştir. Yaşanan içme suyu hattı arızası sonucu, hattan sızan ama yüzeye çıkmayan su; yol çökmesi oluşan yerde kısa bir süre önce yapılan 1 bin milimetre çapındaki yağmur suyu hattı boyunca kendi akışına ilerlemiştir. Su kaçağı tranşedeki dolgu malzemesini oyarak yolda çökme yaşanmasına sebep olmuştur. Servis araçlarının geçişi sırasında altı oyulan yolda çökme olmuştur. İçme suyu hattı arızasına anında müdahale edilerek saat 7.15'te vana kapatılmış olup su akışı kesilmiş ve arıza onarımı tamamlanmıştır. Bu sırada TESKİ tarafından temin edilen vinçler yardımıyla tranşe içine düşen araçlar güvenli bir şekilde çıkarılmıştır. Ardından tranşede su arızasından kaynaklanan bozukluk düzeltilerek şartnamesine uygun dolgu malzemesi yenilenmiş ve üst yapısı iyileştirilerek yol trafiğe açılmıştır" denildi.

Haberlerde konu olan yağmur suyu hattıyla ilgili bilgilerin doğru olmadığını, olayın içme suyu hattından kaynaklandığını belirten TESKİ, "Bölgede yağmur suyu hattı 2 Eylül 2018 tarihinde 'Tekirdağ Batı Kısmı İlçeleri İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu ile Yol Kaplaması' işi kapsamında tamamlanmış olup yağmur suyu alıcı mazgal ve bağlantı kolları imalatı devam etmektedir. Tüm imalatların tamamlanmasına müteakip üst yapı asfalt kaplaması yapılarak yol eski haline getirilecektir. Yapılan yayınlarda iddia edildiği gibi TESKİ tarafından yapılan yağmur suyu hattının çökmesi diye bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Zira yeni yapılan yağmur suyu hattı henüz işletmede dahi değildir. Olay bir içme suyu arızasından kaynaklanmıştır" ifadelerini kullandı - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Teski'den Çöken Yol Haberleriyle İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement