Tesla Hissedarları Elon Musk ve Kardeşini Görevden Almayı Oylayacak - Son Dakika
Dünya
BBC

Tesla Hissedarları Elon Musk ve Kardeşini Görevden Almayı Oylayacak

Tesla şirketinin yarın yapılacak yıllık yönetim kurulu toplantısında, Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanlığından, kardeşi Kimbal Musk'ın da yönetim kurulu üyeliğinden alınması önerisi oylanacak.

04.06.2018 12:31  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesla şirketi yarın tarihi bir oylamaya gidecek. Tesla'da yüzde 12 hissesi bulunan Jing Zhao isimli bir hissedar, Musk'un yönetim kurulu başkanlığını bırakarak bağımsız bir yönetici pozisyonunda olmasını önerdi.

Şirketin CEO'su olarak çalışan Musk aynı zamanda yüzde 20 hisseyle yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

İLK ÇEYREKTE 710 MİLYON DOLAR ZARAR

Tesla Motors, 2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

Yıllık yönetim kurulu toplantısında gündeme gelecek bir diğer öneri de Elon Musk'un etkisinde hareket ettiği düşünülen üç yönetim kurulu üyesinin yeniden seçilmemesi.

YENİDEN SEÇİLMEMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Şirketin hissedarlarına danışmanlık veren CtW Yatırım Grubu geçen hafta Tesla hissedarlarına gönderdiği mektupta yönetim kurulunda Antonio Gracias, Kimball Musk ve James R. Murdoch'un yeniden üye olarak seçilmemesi çağrısında bulundu.

ZARAR EDİYOR

CtW mektubunda Tesla'nın zararının son çeyrekte yüzde 19'a çıktığını ve bu dönemde şirketin nakit rezervinin de hızla eridiği söylendi.

Bu üyelerin Musk ile yakın ya da kişisel bağlarının bulunduğu söylenen mektupta, "Son bir yılda Tesla kritik üretim dönüm noktalarına ulaşmayı başaramadı ve karlılık ilerlemesi yavaşladı. Bağımsız ve etkin bir yönetim kurulu liderliğine ihtiyaç yerine Tesla şirketin başarıszlığının örneği haline gelen bu üç yöneticiyi yeniden göreve getirdi" denildi.

YÖNETİM KURULU KARŞI ÇIKTI

Tesla yönetim kurulu ise CEO ve yönetim kurulu üyelerinin bu dönemde görevlerinden alınmaması gerektiğini savunan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Tesla gelişme döneminde ve uzun dönemli hedeflerimizi gerçekleştirmek için iyi yönetime ihtiyaç var. CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini ayırmak şirketin ve hissedarlarının çıkarlarına hizmet etmeyecektir" denildi.

Tesla Hissedarları Elon Musk ve Kardeşini Görevden Almayı Oylayacak
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Tesla Hissedarları Elon Musk ve Kardeşini Görevden Almayı Oylayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • fareler kovalasın: yeni steve jobs ayaa 2 4 Yanıtla
BBC

Advertisement