Tesla Model Y ile ilgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Tesla Model Y ile ilgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Tesla Model Y ile ilgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Tesla Model Y ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Elon Musk'ın söylediklerine göre Tesla, yeni Model Y'nin Fremont'ta yapılmasına karar verdi.

03.06.2019 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elon Musk, Ride the Lightning ile yapılan röportajda, "Şimdilik varsayılan planımız Model Y'yi Fremont'ta üretmek" dedi. Musk, "İlk başta bunun mantıklı bir karar olup olmadığından şüpheliydim ancak ekibim, beni üretimin en hızlı Fremont'ta gerçekleştirilebileceği konusunda ikna etti" sözlerini de ekledi.

Şimdiye kadar yeni modelin Kaliforniya'da mı yoksa Nevada'da mı yapılacağı belli değildi. Şu anda Fremont, Model 3, Model S ve Model X'in üretimine ev sahipliği yapıyor. Tesla'nın Nevada'daki fabrikası ise araçlar için akü paketleri ve tahrik üniteleri üretiyor. Tesla, geçen yıl Fremont'ta 250.000'den fazla araç üretti ve 10.000'den fazla işçiye sahip. Buna dayanarak, ortada kararı etkileyebilecek bir durum var gibi görünüyor.

Tesla Model Y ile ilgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Musk, podcast üzerinde Model Y'nin Model 3'ten %8 ila %10 daha az menzile sahip olacağını söyledi. Model Y'nin 7 kişiye kadar isteğe bağlı yolcu kapasitesine sahip olması, dolayısıyla aracın büyük olduğunu düşünürsek bu düşüş makul sayılabilir. Model Y'nin üretiminin 2020 sonlarına doğru başlaması planlanıyor. Ayrıca Model Y'nin satış fiyatının 48.000 dolardan başlaması bekleniyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Tesla Model Y ile ilgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement