Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı - Son Dakika
Ekonomi
BBC

Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı

Elektrikli motor teknolojisine yaptığı yatırımlarla bilinen Tesla Motors'un sahibi Elon Musk, şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı ilk elektrikli TIR'ını tanıttı.

17.11.2017 08:41  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrikli motor teknolojisine yaptığı yatırımlarla bilinen ABD merkezli Tesla motors otomotiv şirketinin sahibi Elon Musk, şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı iki yeni aracı tanıttı. İlk araç, dünyanın ilk elektrikli TIR'ıydı.

"FOSİL YAKIT KULLANIMINI AZALTMAK İÇİN BÜYÜK ADIM"

Tesla Semi adı verilen TIR'ı Los Angeles'taki bir havalimanında hangardan çıkarak TIR'ını tanıtıldı.

Musk, elektrikli kamyon projesinin dünyadaki fosil yakıt kullanımını azaltmak adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı

ŞARJI 800 KM DAYANIYOR

Şarj edildikten sonra 800 kilometre yol alabilen Tesla Semi, en büyük nakliye kamyonlarının taşıyabildğiği yük kapasitesini kaldırabilecek şekilde imal edildi.

Dizel motorlu kamyonlar, tek bir depoyla 1600 kilometre yol kat edebiliyor. Ancak Elon Musk, depo dolum maliyeti gözetildiğinde Tesla Semi'nin dizel kamyonlardan mil başına yüzde 20 daha düşük maliyette olduğunu söylüyor.

Tesla Semi'nin elektrik bataryası, şasinin içine monte edilmiş. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor.

Kamyonun sürücü koltuğu da daha iyi görüş alanı için ortaya yerleştirilmiş. Direksiyonun sağında ve solunda birer adet dokunmatik ekran bulunuyor.

FİYATI BELLİ DEĞİL

Elon Musk Tesla Semi'nin fiyatı konusundaysa bilgi vermedi. Şirket elektrikli kamyonun seri üretimine 2019'da başlamayı hedefliyor.

DÜNYANIN EN HIZLI SERİ ÜRETİM OTOMOBİLİ

Lansmanı yapılan bir diğer araç ise Tesla'nın spor otomobili oldu. Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadarki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" diye konuştu.

Dört kapılı otomobilin üretimine 2020'de başlanması hedefleniyor.

Musk, bu aracın fiyatı konusunda da bilgi vermedi.

Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı

Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı

Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı

Musk, İlk Elektrikli TIR\'ı Tanıttı
Kaynak: BBC

Son Dakika Ekonomi Musk, İlk Elektrikli TIR'ı Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi
    11:55 Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi

    Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Naşa beldesinde bulunan yeni kayıt olan seraların tespitlerini ve ürün kontrollerini gerçekleştirdi.

BBC

Advertisement