Tesla'nın Rakibi Northvolt, Avrupa'nın En Büyük Pil Tesisini Kuruyor - Son Dakika
Ekonomi

Tesla'nın Rakibi Northvolt, Avrupa'nın En Büyük Pil Tesisini Kuruyor

Tesla'nın rakibi Northvolt, mega fabrika için Avrupa Birliği'nden onay aldı. Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük pil tesisi olacak.

14.02.2018 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batarya kategorisinde Tesla'nın rakibi olan Northvolt, Avrupa'nın en büyük pil hücresi tesisini kurmak için harekete geçti. Proje için gereken 63 milyon doları, Avrupa Birliği yatırım bankasından finanse etmek isteyen şirket, bu astronomik başvuru için onay aldı. Bilindiği üzere Avrupa Birliği, şirketlerin ABD'li ve Asyalı rakipleriyle rekabet edebilmesi için bu tür yatırımlara sıcak bakıyor.

2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Tesis tamamlandığında Avrupa'nın en büyük Lityum-iyon pil fabrikasına sahip olacak olan Northvolt, bu sayede bölgedeki şirketlerin ithalata bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. İsveç'te hayata geçecek olan dev fabrika, bölgede 2 bin ile 2 bin 500 arası kişiye istihdam sağlayacak.

2025 yılında Avrupa'daki pil piyasasının büyüklüğünün 300 milyar doları aşması bekleniyor. Özellikle elektrikli otomobillerin sayısının günden güne arttığı şu dönemde pil sektörüne yatırım yaparak gelecekte önemli bir gereksinimi karşılamayı hedefleyen Northvolt'un adını, yakın gelecekte daha sık duyacağız. (HABERTÜRK)

Tesla\'nın Rakibi Northvolt, Avrupa\'nın En Büyük Pil Tesisini Kuruyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Tesla'nın Rakibi Northvolt, Avrupa'nın En Büyük Pil Tesisini Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement