Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Robyn Denholm - Son Dakika
Teknoloji

Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Robyn Denholm

Tesla\'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Robyn Denholm

Tesla, Elon Musk'ın Yerine Yeni Yönetim Kuruluş Başkanı Atadı!

10.11.2018 03:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesla, Elon Musk'ın Yerine Yeni Yönetim Kuruluş Başkanı Atadı!

Avusturalyalı Telekom Şirketi Telstra'da CFO olarak görev yapan ve 2014'ten bu yana da Tesla Yönetim Kurulunda bulunan Denholm, şirketin yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Elon Musk hakkındaki yolsuzluk iddiaları sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. Elektrikli otomobiller denilince ilk akla gelen ABD'li Tesla'nın kurucusu şirketteki görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Robyn Denholm Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrıldı. Musk'ın yerine Tesla Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Robyn Denholm'u .

Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı

Musk, kendisi ve şirketi adına toplam 40 milyon dolar ceza ödeyecek.

2014 yılından bu yana Tesla yönetim kurulunda olan Denholm; aynı zamanda Avustralyalı telekom şirketi Telstra'nın da 2017 yılından bu yana CFO (finans direktörü) görevini yürütüyor.

Ataması hemen yürülüğe giren Robyn Denholmbu görevinin yanı sıra Tesla Denetleme Komitesi'nde sürdürdüğü görevini de bırakacak.

Musk, yaptığı açıklamada;

"Robyn'in hem teknoloji hem de otomobil endüstrisinde geniş tecrübesi var ve son dört yıl içinde; bir karlı şirket olmada bize yardımcı olarak Tesla Yönetim Kurulu üyesi olarak önemli katkılarda bulundu" dedi.

Mashable

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Robyn Denholm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement