Tesla Semi İlk Kez Trafikte Görüntülendi - Son Dakika
Ekonomi

Tesla Semi İlk Kez Trafikte Görüntülendi

Tesla Semi, geçtiğimiz ay yapılan tanıtımdan sonra, Tesla tasarım merkezi yakınlarında ilk kez trafikte test edilirken görüntülendi.

11.12.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesla'nın geçtiğimiz ay Elon Musk tarafından tanıtılan ağır vasıta aracı Tesla Semi ve beklenmedik spor arabası Roadster büyük yankı uyandırmıştı. Etkinlik gecesi bir takım görüntüler düşmesine karşın gün ışığında, akan trafikte araçların neye benzediğine dair fikir oluşturacak bir kaynak yoktu. Tesla Semi'yi ise dorsesiyle birlikte görmüştük, çekicinin detayları ise gözden kaçıyordu ancak Roy Greenberg isimli bir kişi Hawthorne'da bulunan Tesla tasarım merkezi civarında Tesla Semi çekicisini dorsesiz görüntüledi ve Instagram'dan videosunu paylaştı.

DEV BATARYA DİKKAT ÇEKTİ

Tesla Semi kasasının arka tarafının ne denli derin ve boş olduğu videoda daha rahat görülürken çekicinin alt bölümündeki dev batarya grubu da dikkati çekiyor. Tesla'nın yayınladığı performans verilerine bataryaların 1 megavat kapasitesi var ve şasiye bakılırsa oldukça büyük, ağır bir yapıya sahip.

Tesla Semi görüntülerindeki bir diğer dikkat çeken unsur da çekiş sistemi. Henüz prototip halindeki aracın üretilmesine 2 yıl olduğuna göre bu tür videoları daha çok görecek gibiyiz.

FİYATI 200 BİN DOLARI BULUYOR

Tesla Semi iki farklı konfigürasyonlar satılacak ve satın almak için 20 bin dolar ön ödeme gerekiyor. 300 mil (480km) sürüş menziline sahip olan versiyon için toplam 150 bin dolar, 500 mil (800km) menzile sahip versiyon içinse 180 bin dolar gözden çıkarılması gereken bedel. Founders Series ismindeki özel seri için ise fiyat 200 bin dolar ve tamamı sipariş esnasında alınıyor.

Walmart, DHL, Anheuser-Busch gibi pek çok küresel marka lojistik operasyonları için Tesla Semi sipariş vermişti.

Tesla Semi İlk Kez Trafikte Görüntülendi

Son Dakika Ekonomi Tesla Semi İlk Kez Trafikte Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement