Tesla, Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladığı Eski Çalışanlarına Dava Açtı - Son Dakika
Teknoloji

Tesla, Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladığı Eski Çalışanlarına Dava Açtı

Tesla, Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladığı Eski Çalışanlarına Dava Açtı

Tesla, bu hafta dört eski çalışanına şirketin ticari sırlarını çaldıkları ve rakip bir şirketle paylaştıkları iddiasıyla dava açtı.

21.03.2019 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde belgelenen evraklara göre eski Tesla çalışanları, bazı gizli bilgileri otonom araç start-up girişimi olan Zoox'a verdi. Bu bilgiler ışığında start-up firması, Tesla'nın kendi için geliştirmiş olduğu yöntemleri kullanarak çalışmalarını oldukça hızlandırdı.

Tesla, Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladığı Eski Çalışanlarına Dava Açtı

Tesla'nın iddialarına göre dört eski çalışan; iş belgelerini ve diğer bilgileri iş e-posta adreslerinden kişisel hesaplara ileterek sözleşmelerinin koşullarını ihlal etti. Bahsi geçen belgeler; envanter hesaplarını, şirket şemalarını ve bazı özel bilgileri içeriyordu. Tesla, bu ihlali şu an Zoox'ta çalışan eski bir çalışanının yanlışlıkla eski iş arkadaşının mail hesabına e-posta gönderdiğinde yakaladığını söyledi.

Kaliforniya merkezli bir şirket olan Zoox, Tesla'dan geçiş yapmış çok sayıda çalışan barındırıyor. Hatta Business Insider'ın aktardığına göre şirkette 100'den fazla eski Tesla çalışanı bulunmakta.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Tesla, Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladığı Eski Çalışanlarına Dava Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement