Tespih Cinayetinde Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Tespih Cinayetinde Karar Açıklandı

Tespih Cinayetinde Karar Açıklandı

Kastamonu’da tespih yüzünden çıkan tartışma sonrası bir kişiyi öldürdükleri ileri sürülen 5 sanık, toplam 27 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

21.05.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da tespih yüzünden çıkan tartışma sonrası bir kişiyi öldürdükleri ileri sürülen 5 sanık, toplam 27 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Olay, Kastamonu'ya bağlı Ballık köyünde geçtiğimiz yıl Mart ayında yaşandı. İddialara göre, Karaçomak Barajı civarında maktul Ali Çakır (37) ile tutuklu sanıklar Tarık K. (24), Hüseyin S. (34) ve tutuksuz yargılanan Remzi A., Ahmet K. ve Mehmet K., birlikte alkol almaya başladı. Bu esnada Hüseyin S., Ali Çakır'dan çekmek için tespihini istedi. Ali Çakır ise, 50 liraya aldığı tespihi vermeyince tartışma çıktı. Tartışma, alkolünde etkisiyle kavgaya dönüştü. Hüseyin S. ve Tarık K., Ali Çakır'ı önce dövdü, daha sonra da boğarak öldürdü. Ardından Hüseyin S. ve Tarık K., Ali Çakır'ın cesedini Parmaklı Türbe civarında ormanlık alana atıp kaçtı. Jandarma ekiplerinin uzun uğraşları sonunda, Ali Çakır'ın cesedi 11 gün sonra bulunabildi.

Olay sonrası gözaltına alınan Hüseyin S. ve Tarık K., Remzi A., Ahmet K. ve Mehmet K.'dan Hüseyin S. ve Tarık K. tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer sanıklar ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada, mahkeme heyeti tutuklu yargılanan sanıklardan Tarık K.'yı 18 yıl, Hüseyin S.'yi de 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuksuz sanıklar ise, suçu bildirmedikleri gerekçesiyle mahkeme heyeti tarafından 6'şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Hüseyin S.'nin tutuklu kaldığı süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tespih Cinayetinde Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement