Tespih Taneleri Üzerindeki Parmak İzi ile Çözülen Cinayette Müebbet İstemi - Son Dakika
Güncel

Tespih Taneleri Üzerindeki Parmak İzi ile Çözülen Cinayette Müebbet İstemi

Tespih Taneleri Üzerindeki Parmak İzi ile Çözülen Cinayette Müebbet İstemi

BURSA'da, 35 gün boyunca arandıktan sonra ormanlık alanda toprağa yarı gömülü cesedi bulunan 25 yaşındaki Ömer Erkmen'in cinayet sanıklarının yargılanmasına başlandı.

11.09.2017 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, 35 gün boyunca arandıktan sonra ormanlık alanda toprağa yarı gömülü cesedi bulunan 25 yaşındaki Ömer Erkmen'in cinayet sanıklarının yargılanmasına başlandı. Jandarmanın, olay yerinde bulduğu tespih üzerindeki parmak izlerinden yola çıkarak yakalayıp gözaltına aldığı şüphelilerden 35 yaşındaki Selahattin Ekin ile kardeşi 31 yaşındaki Şahin Ekin, 28 yaşındaki Mesut Ahmet Kılıç  tutuklandı, 3 kişi ise serbest bırakıldı. Soruşturma sırasında tespihin kendisine ait olduğunu belirten Mesut Ahmet Kılıç, "Ömer'i ben öldürmedim. Onu, 'Sen benim yeğenim ile nasıl bir ilişki yaşadın?' diyen Şahin Ekin, 2 el ateş ederek öldürdü" iddiasında bulundu.

Merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi'nde oturan ve madde bağımlısı olduğu bilinen Ömer Erkmen, geçen 5 Mart günü ortadan kayboldu. Oğlunun yaşamından endişe endişe eden Emine Erkmen, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Erkmen'in cesedi, kaybolmasından 35 gün sonra Cumalıkızık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunan tarlasına giden bir kişi tarafından toprağa yarı gömülü halde bulundu. Yapılan incelemede, Erkmen'in, başından 2 kurşun ile vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma, bulduğu tespih taneleri üzerindeki parmak izlerini inceleyerek Ömer Erkmen'in 6 arkadaşını gözaltına aldı. Sorgularının ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden Selahattin Ekin,  Şahin Ekin, Mesut Ahmet Kılıç tutuklandı, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya, 6 sanık ve avukatlarının yanı sıra daha önce işlediği bir suçtan dolayı tutuklu bulunan öldürülen Ömer Erkmen'in babası Hakan Erkmen de getirildi. Duruşmada ifade veren Mesut Ahmet Kılıç, Ömer Ermen'in, Selahattin ve Şahin Ekin'in yeğeni Ceylan ile arkadaş olduklarını ifade ederken, şunları anlattı:

"Olay günü gezmek için Cumalıkızık'taki ormanlık alana gittik. Sohbet ederken bir anda ayağa kalkan Şahin, taş üzerinde oturan Ömer'e, 'Yeğenim, Ceylan ile ilişkiye girdin mi? Ceylan'ın senden çocuk aldırdığı söyleniyor. Doğru mu?' diye sordu. Aralarında tartışma çıktı. Şahin, belindeki tabancayı çıkartıp bana uzattıktan sonra 'Bunu sen öldüreceksin' dedi. Kabul etmedim. Bu kez, tabancamı zorla alıp Ömer'e 2 el ateş ederek öldürdü. Sonra, bu olayı bir başka kişiye anlatmam halinde beni ve yakınlarımı öldüreceğini söyledi. Korktum. Kimseye anlatamadım. Ayrıca tespihimi olay yerinde nasıl düşürdüğümü hatırlamıyorum."

Duruşmada söz alan Şahin Ekin ile Selahattin Ekin suçlamayı kabul etmedi. Emine Ermen, oğlunu öldüren kişilerden şikayetci oldu.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tespih Taneleri Üzerindeki Parmak İzi ile Çözülen Cinayette Müebbet İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı
    13:48 Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı

    Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, kaçarken düşerek kanlar içinde kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde köpeklerin Oluçay'ın üzerine koştuğu ve hızlıca kaçtığı görülüyor. Olayın ardından mahalle sakinleri, köpek saldırıları nedeniyle çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.


Advertisement