TESYEV'in 15. Yılına Özel "Büyük Resim" Albümü - Son Dakika
Güncel

TESYEV'in 15. Yılına Özel "Büyük Resim" Albümü

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV), 15. Yılında özel bir projeye imza attı.

19.02.2015 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

38 Ünlü İsmin Sesiyle Hayat Buldu

Engelli bireylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Vakfımız TESYEV yararına, öykülerini Ali Boz'un, bestesini Bülent Cenkçi ve Bertan Coşar'ın, mix-masteringini Altay Ekren'in yaptığı, düzenlemesini Şerif Metin Arıgül'ün üstlendiği, ülkemizin önde gelen 38 sanatçısının sesleri ile hayat bulan Büyük Resim Projesinin tanıtım toplantısı 18 Şubat, Çarşamba günü 10 Karaköy A Morgans Original'da gerçekleşti.

Tüm geliri engellilerimize bırakılacak olan, 1 şarkı 14 öyküden oluşan albümün tanıtım toplantısına TESYEV Başkanı Sayın Yavuz Kocaömer, Başkan Vekili Âli Kiremitçioğlu, TESYEV Gençlik Komitesi Başkanı Yasemin Asal, TESYEV Genel Müdürü Berrin Altınöz ve tüm Gençlik Komitesi ekibi

Projeye sesleri ile hayat veren Murat Boz, Murat Dalkılıç, Ali Boz, Nedret Boz, Feridun Düzağaç, Melis Sökmen, Bülent Cenkci ve Evren Doğrul'nun da yer aldığı toplantının sonunda hep birlikte albüm için hazırlanan özel şarkı seslendirildi.

Ali Boz, Altan Erkekli, Ayşe Saran, Aytekin Ataş, Bülent Cenkci, Bülent Yetiş, Cansu Kurtçu, Çağla Şikel Altuğ, Dilara Karaelmas, Emre Altuğ, Ender Gündüzlü, Erkan Can, Evren Doğru, Ferhat Göçer, Feridun Düzağaç, Fettah Can, Gülen Karaman, Günay Çoban, Hakan Akkaya, Işın Karaca, Levent Yüksel, Melis Sökmen, Murat Boz, Murat Dalkılıç, Murat Evgin, Nedret Boz, Nev, Nilgün Belgün, Pascal Nouma, Saba Tümer, Selçuk Yöntem, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Uğurkan Erez, Volkan Konak, Volkan Severcan, Zeliha Sunal ve Ziynet Sali'nin seslendirdiği 'Büyük Resim' albümü ile TESYEV her zaman olduğu gibi bu özel projesinde de engellilerin hayatına önemli katkılar sağlamayı ve toplumda engellilerle ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Albüme gönüllü olarak destek veren tüm sanatçılar projenin içinde yer almaktan ve katkılarının olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken özellikle Boz Ailesi yaşamış oldukları ve seslendirdikleri "Kara Doktor" adlı hikâyenin ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Vakıf Başkanı A. Yavuz Kocaömer konuşmasında: "TESYEV'in en güvenilen ve saygı duyulan sivil toplum kuruluşlarının başında yer aldığını, bu noktaya her organizasyona, her etkinliğe bir şeyler katma çabası ve özverisi içinde olan TESYEV üyelerinin ve çalışanlarının enerjisi ile ulaştıklarını söyleyerek sözlerine başladı. Vakfımız, engelli ve engelsiz insanlar arasında ortak yaşam alanları oluşturarak engelli insanların diğer bireylerle beraber toplum içinde eşit haklara sahip olduğunun anlaşılmasını sağlamak, engelli insanlarımıza katkıda bulunmak, onları bağımsız yaşayan üretken insanlar kılmak amacıyla meslek edinmelerine zemin hazırlayacak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Biz engelliler için çalışıyor ve onlara her alanda destek olabilmek adına yolumuzda ilerliyoruz. 15. Yılımızda hayata geçirdiğimiz Büyük Resim projesi ile engellilerimize yine önemli faydalar sağlayacağımıza inanıyoruz.

Bu projenin anlamı gerek vakfımız gerekse projede yer alan herkes için çok büyük. Bizler büyük bir resim oluşturmak adına yola çıktık ve başardık. Bir şarkı ve 14 öyküden oluşan albümümüzün ülkemizde engellilerimiz adına yeni bir farkındalık yaratacağına yürekten inanıyoruz. Sesi ve yüreğiyle bu projeye destek veren 38 sanatçımız başta olmak üzere projede emeği geçen herkese TESYEV adına minnettarız. TESYEV olarak dileğimiz ortaya çıkardığımız bu güzel ve özel bir amaca hizmet edecek olan albümümüzün satış rakamlarının her geçen gün yükselmesi ki bu sayede çok daha fazla engelli dostumuza yardım elimizi ulaştıralım" diye belirtti.

Büyük Resim'i oluşturan 14 özel hikaye ve albümün şarkısı Ali Boz tarafından kaleme alındı. Albüme ismini veren şarkının sözleri de öykülerdeki hüznün ve sevincin aynı potada eridiği, birbirinden farklı yaşamların kısa bir özeti şeklinde otaya çıkarıldı. Hepimizin fiziksel eksiklik, farklılık, ayrıcalıklarla geçici, ruhumuzla, sevgi ve güç birliğiyle kalıcı olduğumuz gerçeğini vurgulayan albüm, edebiyatla müziği farklı bir konseptle buluşturarak, farkındalığı toplumsal arenaya taşıyan, dünyada bir ilk olma özelliği ile de dikkat çekiyor.

Yapımcılığını DokuzSekiz Müzik'in yaptığı, tüm Migros marketlerde, Petrol Ofisi İstasyonlarında ve D&R mağazalarında satışa sunulan Büyük Resim albümünün geliri TESYEV'e bağışlanacak.

Hazırlanması yaklaşık bir yıl süren, birbirinden değerli 38 sanatçının ve yapımda emeği geçen müzisyenlerin desteğiyle tamamlanan Büyük Resim albümüne sağlayacağımız katkılarla, toplumsal sorumluluğumuzun bir parçası olan engellilerimize desteğimizi göstermenin tam sırası.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TESYEV'in 15. Yılına Özel 'Büyük Resim' Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement