Tevfik İleri'yi Anma Programı Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Tevfik İleri'yi Anma Programı Düzenlenecek

Eski Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri, vefatının 54. yılında düzenlenen programla anılacak.

29.12.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri, vefatının 54. yılında düzenlenen programla anılacak.

Program, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ile Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Anma programı koordinatörü ve lisenin müdürü Muhammed Fatih Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum İleri'yi her yıl 31 Aralık'ta hem kabri başında hem de okullarındaki etkinlikle yad ettiklerini söyledi.

Bu yıl da ilk programın İleri'nin Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında saat 09.00'da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde gerçekleştirileceğini belirten Zengin, ardından okulun konferans salonunda anma etkinliği düzenleneceğini kaydetti. Zengin, buradaki etkinlikte, İleri'nin hizmetlerinin yeni nesillere tanıtılacağını ifade etti.

Törenlere, siyasetçi, bürokrat ve eğitimcilerin yanı sıra İleri'nin ailesinin katılmasının beklendiği bildirildi.

Rize'nin Hemşin ilçesinde 1911'de doğan Ahmet Tevfik İleri, 1933'te İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Mühendislik Okulu son sınıfta Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığı yaptı. Adnan Menderes hükümetindeki Milli Eğitim Bakanlığı döneminde, 1950'li yıllarda imam hatip okullarının açılması için çaba gösteren ve buna vesile olan İleri, 31 Aralık 1961'de Ankara'da vefat etti.

Öte yandan, Türkiye genelinde 13 devlet okulu, Tevfik İleri'nin adını taşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tevfik İleri'yi Anma Programı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement