Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok - Son Dakika
Politika

Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok

Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor' programına katılarak Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

08.03.2013 23:59  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor' programına katılarak Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Tevhidi Tedrisat Kanunun kaldırılması yönünde meclise verdiği önerge hakkında konuşan Tan, uygulamanın dünyada karşılığının bulunmadığını savunurken, imam hatip gibi farklı liseler açılarak devlet tarafından yasanın kaldırıldığını ileri sürdü.

CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor programına katılan BDP Milletvekili Altan Tan, Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Altan Tan, tekke ve zaviyelerin açılması yönünde verdiği kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tevhidi tedrisat kanunun öğrenim birliği anlamına geldiği ve bu uygulamanın dünya üzerinde örneğinin olmadığını savunan Tan, "Tevhidi tedrisat, öğrenimin birliğidir. Okullarda çocuklara ne öğretileceğinin ve ne kadar öğretileceğinin devlet tarafından tespit edilmesi ve tekliği. Dünyada böyle eğitim sistemi yok. Eğitimin birliği diye bir uygulama dünya üzerinde yok. Bir öğrenci fizik dersini ne kadar öğrenecek, hangi fiziği öğrenecek. Newton'un fiziğini mi öğrenecek, kuantum fiziğini mi öğrenecek? İngilizler Hindistanlılara logaritma cetvelini ezberlettiler. Bizde bilen var mı? Yok." diye konuştu.

İMAM HATİPLER AÇILARAK TEVHİDİ TEDRİSAT ZATEN KALDIRILDI

Farklı eğitim veren okulların açılması gerektiğini belirten Tan, açılan imam hatip ve meslek liseleri gibi farklı eğitim veren liselerle tevhidi tedrisatın devlet tarafından uygulamadan kaldırıldığını savunup şunları söyledi: "Benim dedem gömlekli, kravatlı bir beyefendiydi. Belki ben çocuğumu belki dedem gibi ya da başka biri gibi yetiştirmek istemiyorum. Ben şimdi çocuğumun kuran kursuna gitmesini, Osmanlıca öğrenmesini istiyorum. Bağlama çalmasını istiyorum veya kızımın piyano çalmasını istiyorum. Aynı şekilde tarih öğrenirken abuk sabuk fikirlerin kafasına dolmasını istemiyorum. Ben çocuğuma dini olarak, dil olarak veya bilgi olarak kendime göre bir şeyler öğretmek istiyorum. Farklı farklı okullar olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti belli bir süre sonra zaten bu tevhidi tedrisatı kaldırdı. İmam hatip liseleri açıldı, meslek liseleri açıldı, anadolu liseleri açıldı." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement