TEVİTÖL Öğrencileri Sergi Ziyareti Yaptı - Son Dakika
Güncel

TEVİTÖL Öğrencileri Sergi Ziyareti Yaptı

TEVİTÖL Öğrencileri Sergi Ziyareti Yaptı

TEVİTÖL öğrencileri İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde "Yap İstanbul Modern Mimarlık Sergisi" ve "Erol Akyavaş Retrospektif Sergisi"'ni ziyaret ettİ.

02.10.2013 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 Eylül Cuma günü bir grup öğrenci,İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde "Yap İstanbul Modern Mimarlık Sergisi" ve "Erol Akyavaş Retrospektif Sergisi"'ni ziyaret etti. Genç mimarlara yönelik bu program; mimarları, sürdürülebilirlik, gölgelik, su ve oturma alanı gibi öğelerle açık havadaki alanların kullanım olanaklarını artıran yenilikçi tasarım araştırmaları yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. The Museum of Modern Art (MoMA) işbirliği ile düzenlenen programda seçici kurul beş mimarlık projesi arasından So? Mimarlık ve Fikriyat'ın tasarladığı "Göğe Bakma Durağı" isimli projeyi seçerek İstanbul Modern'in bahçesinde izleyicilerle buluşturdu. Sergi 15 Kasım 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Erol Akyavaş – Retrospektif Sergisi, sanatçının doğu-batı sanat ve kültür dünyası arasında kurduğu sentezi, dönüşümü bir araya getiriyor. Sanatçının 1950'li yıllardan 1990'lı yıllara ulaşan yaklaşık 290 eseri sergileniyor. Sanatçı Avrupa ve Amerika'da mimarlık eğitimi almış, tasavvuf geleneği sanatının odak noktası olmuştur.Sergi 1 Aralık 2013 tarihine kadar gezilebilir.

Ardından konusunu Lale Müldür'ün aynı adlı kitabından "Anne, ben barbar mıyım?" olarak alıntılayan 13. İstanbul Bienali'ni ziyaret ettik. Farklı ülkelerden 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer aldığı 13. İstanbul Bienali'ne Türkiye'den 11 sanatçı ve 2 sanat grubu da katılıyor. Bienal 20 Ekim 2013 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEVİTÖL Öğrencileri Sergi Ziyareti Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement