Tff İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurulu Başkanı Koşar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tff İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurulu Başkanı Koşar Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, "Hans'ları buraya toplayan değil, bizim Ali'leri, Ahmet'leri, Mehmet'leri gönderdiğimiz, ihraç eden bir toplum yetiştirmemiz lazım" dedi.

11.05.2012 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, "Hans'ları buraya toplayan değil, bizim Ali'leri, Ahmet'leri, Mehmet'leri gönderdiğimiz, ihraç eden bir toplum yetiştirmemiz lazım" dedi.

Koşar, TFF yedek Yönetim Kurulu Üyesi Akın Şatıroğlu, TFF 2. Lig Profesyonel Kurulu Üyesi ve Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş ile Yeni Malatyaspor Kulübü'nü ziyaret etti.

Arif Koşar, burada yaptığı konuşmada, alt liglerde 93 takımın olduğunu söyledi. "O kulüpler de federasyonda temsil edilmek arzusunda idi" diyen Koşar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in bu liglerdeki gruplardan kurul üyeleri seçerek, yönetim kurulu gibi çalıştırmayı uygun gördüğünü belirtti.

Bu kurulların seçiminden sonra 3'üncü ligler için ilk toplantıyı Karadeniz'de yaptıklarını anımsatan Koşar, "Samsun'dan, Pazar ilçesine kadar bütün kulüpleri geçtiğimiz hafta ziyaret ettik. Bu hafta 2. ligler için Antakya'dan başlayan gezimiz Elazığ'da sonuçlanacak" dedi.

Koşar, "Malatyaspor'da kendi yöremizin, bölgemizin çocuğu oynamıyorsa Malatyaspor'un başarısı çok mümkün gözükmüyor. Bu 4-5 çocuğumuzu burada kazanmamız için de kendi alt yapımızı, 08-12 yaş grubundaki, 12-16 yaş grubundaki evlatlarımızın kendi yörelerimizde yetişmesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Bu yaş gruplarına alt yapıda iyi teknik direktörleri görevlendirmeyi istediklerini bildiren Koşar, "Geçmişi iyi olsun ki, o çocukların ufku genişlesin. İşe yaramayan bir adamı değil, en işe yarayanı koyacağız ki, o çocuklara farklı bir ahlak kültürünü aşılayalım" ifadesini kullandı.

Alt yapıya bir saat İngilizce kursu vereceklerini de anlatan Koşar, futbolcuların burada hem sosyal olarak yetişeceğini, hem futbol oynayacağını, hem de lisanını öğrenmiş olacağını bildirdi.

Arif Koşar, "Hans'ları buraya toplayan değil, bizim Ali'leri, Ahmet'leri, Mehmet'leri gönderdiğimiz, ihraç eden bir toplum yetiştirmemiz lazım" dedi.

Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu ise, Anadolu'daki kulüplerin, maddi, manevi sorunlar nedeniyle kulüplerin borç batağında olduğunu dile getirerek,

"Şehir takımlarımızı bile bu kategoride sayabiliriz. İstanbul'a sıkışmış bir futbol heyecanını Anadolu'ya yaymanın yolu, yerel kaynaklar üzerine alt yapıdan hareketle bir şeyler ortaya koyabilmek" diye konuştu.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tff İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurulu Başkanı Koşar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement