Tffhgd Başkanı Dr. Arıcı'dan "Hakem Hatalarına" Yönelik Yapılan Eleştirilere Cevap Açıklaması - Son Dakika
Spor

Tffhgd Başkanı Dr. Arıcı'dan "Hakem Hatalarına" Yönelik Yapılan Eleştirilere Cevap Açıklaması

Tffhgd Başkanı Dr. Arıcı\'dan "Hakem Hatalarına" Yönelik Yapılan Eleştirilere Cevap Açıklaması

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı (TFFHGD) Dr. Abdurrahman Arıcı, futbol müsabakalarındaki hakem hatalarına yönelik eleştirilere değinerek, “Biz hiçbir hakemin hata yapmasını arzulamıyor, en iyi şekilde hazırlanıp maça çıkmasını savunuyoruz.

17.02.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı (TFFHGD) Dr. Abdurrahman Arıcı, futbol müsabakalarındaki hakem hatalarına yönelik eleştirilere değinerek, "Biz hiçbir hakemin hata yapmasını arzulamıyor, en iyi şekilde hazırlanıp maça çıkmasını savunuyoruz. Ama hata yapıldığında da bunu taraflar tarafından tolere edilmesi ve hepimizin el birliği ile daha sonraki müsabakalarda bunların olmaması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

Dr. Arıcı, TFFHGD Afyonkarahisan Şubesi'nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Futbol, hakemler ve gözlemciler konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Abdurrahman Arıcı, futbol müsabakalarının ardından hakemlere yönelik yapılan "hata yaptı" eleştirilerine değindi. Hakem hatalarını dernek olarak kesinlikle savunmadıklarını belirten Başkan Arıcı, yapılan eleştirilerin bir sonraki maçın hatasız geçeceğinin garantisi olacaksa bu eleştirilere kabul ettiklerini, ancak bunun mümkün olmadığını savundu. Dernek olarak amaçlarının maç yöneten hakemlerin hata oranının en asgari düzeyde olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Arıcı, "Futbol müsabakalarında hakem hataları da, teknik direktör hataları da, futbolcu hataları da olacak. Eğer bu hatalar olmazsa zaten futbolun güzelliği olmaz. Futbolu neden seviyoruz, neticesi önceden belli olmadığı için seyir zevki oluyor. TFFHGD olarak bizim amacımız tabii ki hakem kardeşlerimizin maçlara hazırlanması ve çıktıkları maçlarda da hata oranının asgari düzeyde maçı yönetmesi. Bugün baktığımızda hiç hata yapmamasını savunurken bile hata yapacağını biliyoruz. Çünkü hiçbir hata yapmayacağı varsayımı ile yola çıksak dahi hatalar yapılıyor. Kulüplerin tabii ki taraftar kitleleri var, bu taraftar kitleleri ve takımların sportif başarıları ve başarısızlıkları belirli taraftar kitleleri tarafından masaya yatırılıyor. Bu büyük kulüplerimiz için de geçerlidir. Diğer amatörden başlayıp diğer 2,3 ve PTT 1. Ligdeki kulüplerimiz içinde geçerli. Teknik direktörler olsun, yöneticiler olsun yapılan hataları masaya yatırıp yüklenmeye çalışıyorlar. Bu bir sonraki maçın hatasız yönetileceğine doğru gitse kabul edeceğim. Diğer maçta bu arkadaşımız bu hatalardan, bu tenkitlerden eleştirilerden dolayı diğer maçını çok daha iyi yönetecek diye bir varsayımda bulunsak ben hepsini kabule edeceğim. Ama daha büyük hatalarda yapılabilir bir sonraki maçta. O yüzden bu hata oranını kabul ederek yola çıkarsak hem kulüp bazında, hem de hakem camiası bazında, spor kamuoyu bazında rahat etmiş oluruz" diye konuştu.

"HİÇBİR NEGATİF ŞEYİN SAVUNUCUSU OLMAYIZ"

Başkan Arıcı konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ben bunu söyleyerek hataları peşinin kabul edip, 'hakem arkadaşlarımız hata yapsın, bunu biz savunuruz' diye yola çıkmıyorum. Hiçbir negatif şeyin savunucusu olmayız. Hakem arkadaşlarımız hazırlıkları ile kendilerine çekin düzen vermek ile o müsabakaya nasıl teknik direktörler, takımlar, oyuncular ve idareciler nasıl bir hazırlık safhasından geçip en iyi şekilde hazırlanıyorlarsa, hakem arkadaşlarımızda en iyi şekilde hazırlanıp en iyi şekilde o maçı yönetmesi gerekir ve bu eleştirileri de bize getirmemesi gerektiği düşüncesindeyim. Biz hiçbir hakemin hata yapmasını arzulamıyoruz, en iyi şekilde hazırlanıp maça çıkmasını savunuyoruz. Ama hata yapıldığında da bunu taraflar tarafından tolere edilmesi ve hepimizin el birliği ile daha sonraki müsabakalarda bunların olmaması gerektiği düşüncesindeyim."

"BANA GÖRE HAKEMLER ARASINDA DA BÜYÜK BİR EŞİTSİZLİK OLUŞTURDU"

Türkiye Futbol Federasyonunun getirdiği "profesyonel hakem" uygulamasının bugünkü hali ile gözden geçirmesi gerektiğine de belirten Başkan Arıcı, uygulamanın hakemler arasından olumsuz farklar oluşturduğunu kaydetti. Uygulamanın revize edilmesi gerektiğini aktaran Başkan Arıcı, "Bana göre hakemler arasında da büyük bir eşitsizlik oluşturdu. Halen arkadaşlarımız psikolojik olarak bulundukları konumu korumak için stres ve sıkıntı içerisinde. Bunun neticesinde de hatalar meydana geliyor. O yüzden Merkez Hakem Komitesi de bu haziran ayında bunu gündeme getirip bir revizyon yapması gerektiği düşüncesindeyim bugünkü durum hakkında" dedi.

Öte yandan, Derneğin Afyonkarahisar şubesi açılış töreni Başkan Arıcı'nın yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve davetlilerin katılımı ile ilgili gerçekleşti.

Etkinliğin sonunda ayrıca Başkan Arıcıyı, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dönerkaya tarafından günün anısına plaket verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tffhgd Başkanı Dr. Arıcı'dan 'Hakem Hatalarına' Yönelik Yapılan Eleştirilere Cevap Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement