TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Türkiye'de turizm alanda yapılan fuarların tam listesi! - Son Dakika
Yaşam

TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Türkiye'de turizm alanda yapılan fuarların tam listesi!

TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Türkiye\'de turizm alanda yapılan fuarların tam listesi!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri seçimlerinin tarihi açıklandı. Peki ,TGA seçimleri ne zaman yapılacak Başkan adayları kimler,TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? TGA anlamı nedir? Başkan adaylarının projeleri neler? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

22.11.2022 12:31  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri seçimlerinin tarihi açıklandı. Peki ,TGA seçimleri ne zaman yapılacak? TGA anlamı nedir? TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Başkan adaylarının projeleri neler? Detaylar haberimizde ….

TGA SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri seçimlerinin 25 Aralık 2022 tarihinde yurt genelinde yapılacağı açıklandı.

TGA ANLAMI NEDİR?

15 Temmuz 2019 tarihinde kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye'nin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, somut ve somut olmayan doğal, kültürel, biyolojik ve insan ürünü mirasların keşfedilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması, kısa, orta ve uzun vadeli iletişim/pazarlama çalışmalarıyla Türkiye turizm kapasitesi ve turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payı ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenen turizm strateji ve politikaları doğrultusunda Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşması, mevcut turizm olanaklarının dünya çapında tanıtılması ve pazarlanması, potansiyel turizm olanaklarının ise keşfedilerek geliştirilmesi ve kazandırılmasına ilişkin olarak tüm tanıtım/pazarlama/iletişim faaliyetlerini yürütecektir.

Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tabi tutulmaktadır. Yönetim, İcra ve Danışma kurullarından oluşan ajansın karar organı Yönetim Kurulu'dur. Yönetim Kurulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı başkanlığında bir araya gelmiş 15 kişiden oluşmaktadır. Yürütme organı olan İcra Kurulu'nda ise Tanıtma Genel Müdürlüğünden sorumlu Bakan Yardımcısı'nın başkanlığında, Tanıtma Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeleri arasından bakan tarafından seçilen 3 kişi olmak üzere 5 kişi bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu, gerek yurt içi gerek yurt dışı turizm alanında hatırı sayılır deneyim kazanmış ve söz sahibi olan bir ekipten oluşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tüm faaliyetlerini, Türkiye'nin uluslararası pazarda hedeflediği konumu kazanmasına katkıda bulunmak ve pekiştirmek, Türkiye'nin dünya çapında konuşulan bir marka haline gelmesini desteklemek, Türkiye'nin ağırladığı turist sayısını ve karlılığını arttırmak, turizm sektörü için potansiyel yatırım projelerinin uygulanmasını kolaylaştırıp kentlerin gelişimine katkı sağlamak için sürdürecektir.

ÜLKEMİZİN BÖLGESEL TURİZM ENVANTERİ PROJESİ

Malumunuz ülkemizin dört bir tarafı tarihi ve doğal turizm değerleri ile dolu. Bazı yörelerimizde yılın belli dönemlerinde festivaller düzenlenirken bazı bölgelerimizde mevsime bağlı dönemsel turizm fırsatları bulunmaktadır.

Ancak bununla ilgili hazırlanmış yıllık bir etkinlik takvimi olmadığı gibi tam anlamıyla ülkemizin turizm potansiyelini tek elde toplayan bir envanter de yoktur.

Ülkemizin yedi bölgesinde yer alan yıllık etkinlik takvimleri ülkemizin turizm envanteri ile harmanlanıp, TÜRSAB üyelerinin bilgisine sunulacaktır.

Ayrıca Bakanlığın ve TÜRSAB'ın video ve fotoğraf arşivi telif hakkı olmaksızın üyelerimizin reklam ve tanıtım faaliyetleri için ücretsiz bir şekilde kullanımına sunulacaktır.

YABANCI DİL BİLEN NİTELİKLİ GENÇ TURİZMCİLER PROJESİ

FUARLARI GELİŞTİRME PROJELERİ

TTI OUTDOOR İzmir - Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı (İzmir)

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı(Diyarbakır)

Çukurova Turizm Fuarı (Adana)

Hac & Umre Turizm Fuarı (İstanbul)

İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı (İstanbul)

TÜRSAB PROJELERİ

  • EĞİTİM VE RAPOR PROJELERİ
  • TÜRSAB BİLİNCİNİ GELİŞTİRME PROJELERİ
  • TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ GELİŞTİRME PROJELERİ

MEHMET NEZİH HACIOĞLU KİMDİR?

1978 senesinde dünyaya geldi. Safranbolulu. Evli ve iki erkek evlat babası.

Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu mezunu. 1998 senesinde Marmaris'te transfermenlikle başlayan kariyeri süresince seyahat acentacılığı mesleğinin tüm departmanlarında görevler aldı.

2005 yılında ortağıyla Antalya'da seyahat acentasını kurdu ve TÜRSAB üyesi oldu.20 yıla yakın bir süredir dünyanın farklı ülkelerinden ülkemizin farklı bölgelerine operasyon düzenlemektedir. Dünyanın dört bir tarafında fuarlara katıldı, workshoplar düzenledi, roadshowlar organize etti. Charter operasyonlarının yanı sıra, Anadolu turları, toplantı organizasyonları, otel işletmeciliği, konser organizasyonları gibi turizmin farklı segmentlerinde de faaliyet göstermiştir ve halen göstermektedir.

TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Türkiye'de turizm alanda yapılan fuarların tam listesi!
MEHMET NEZİH HACIOĞLU

SKAL International Antalya Kulübü üyeliğinin yanı sıra, geçmiş yıllarda Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği'nde ve Balıkesir Turizm Otelcilik ve Yüksek Okulu Mezunları Derneği'nde yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

2018-2019 yılları arasında 23.Dönem TÜRSAB Yönetim Kurulu'nda Bölgelerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Bu süreçte çapraz bölge infoları düzenleyerek TÜRSAB üyeleri ve bölgeler arasında dostluk ve ticari köprüler kurulmasına vesile olan ve dünyanın birçok ülkesindeki fuarlara katılarak TÜRSAB üyelerine ücretsiz stand hizmeti veren ve bölge ayrımı yapmaksızın TÜRSAB üyelerine ürünlerini tanıtma ve pazarlama imkanı sağlayan yönetimde yer aldı.2020 -2021 yılları arasında 24.Dönem TÜRSAB Başkanlık Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Son Dakika Yaşam TGA Turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Türkiye'de turizm alanda yapılan fuarların tam listesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır
    17:52 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. Alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgallar temizlenirken nöbetçi ekipler oluşturuldu.


Advertisement