Tgc'den, Gazeteci Karaca İçin Başsağlığı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Tgc'den, Gazeteci Karaca İçin Başsağlığı Mesajı

Tgc\'den, Gazeteci Karaca İçin Başsağlığı Mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), dün vefat eden Osman Necmi Karaca için başsağlığı mesajı yayımladı.

17.12.2013 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), dün vefat eden Osman Necmi Karaca için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Cemiyetimiz Yönetim ve Onur kurulu önceki üyelerinden, Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Osman Necmi Karaca'yı sevgi ve saygıyla anarken, ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Karaca, yarın Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Osman Necmi Karaca, 11 Haziran 1923'te Ayvalık'ta doğdu. Galatasaray Lisesi ve Lozan Üniversitesi'nde öğrenimini tamamlayan Karaca, gazeteciliğe 1941'de Vakit gazetesinde başladı. İstanbul Ekspres'in yazı işleri müdürlüğünü, Yeni Sabah ve Akşam gazetelerinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Karaca, 1962 ile 1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Karaca, 1959'da Türkiye'nin ilk ve en büyük telif hakkı ajansı olan ONK Ajans'ı kurdu. Televizyon alanında faaliyet gösteren Mag Media'yı1973'te hayata geçiren Karaca, Milliyet gazetesi ile TGC yönetim ve onur kurullarında görev aldı. Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi olan Karaca, uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Sicil Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Karaca, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve Uluslararası Basın Enstitüsü üyesiydi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tgc'den, Gazeteci Karaca İçin Başsağlığı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement