Tgc Olağan Genel Kurulu'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Tgc Olağan Genel Kurulu'na Doğru

Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürlüğü Muhabiri Zafer Sel, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Nisan ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için adaylığını açıkladı.

21.02.2013 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürlüğü Muhabiri Zafer Sel, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Nisan ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için adaylığını açıkladı.

Sel, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütleri arasında saygın bir yeri bulunan TGC yönetiminin, Nisan ayı içerisinde yapılacak seçimlerle, yeni bir ekibe emanet edileceğini belirtti.

TGC'nin, köklü ve onurlu geçmişiyle göz bebeği kadar değerli olduğunu vurgulayan Sel, "Üyesi olmaktan onur duyduğumuz bu ulvi kuruluşun yönetimine aday olduğumuzu, saygıdeğer TGC üyeleri ve kamuoyuna açıklıyoruz. Yarım asrı geçen birikime titizlikle sahip çıkmak ve bu birikimi her alanda, her yönden zenginleştirmek temel hedefimizdir. Misyonumuz, insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerinin yanı sıra her türlü inanç ve hürriyetlere saygılı, demokrasiyi özümsemiş, milli değerleri benimsemiş basın çalışanlarını bir araya getirerek sosyal ve mesleki dayanışmayı sağlamak, düşünce ve basın özgürlüğünden taviz vermemek, ülke ve toplum yararına faaliyetlerde bulunmak" ifadelerini kullandı.

Sel, vizyonlarının kamunun çıkarlarını her zaman öncelikli kılıp nitelikli hizmet üreten ve buna önderlik eden bir kuruluş olarak, üye ve paydaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeyde tutmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Vizyonumuz, bilimsel düşünen, üretmeyi, sorgulamayı ve sonuçlandırmayı hedef seçmiş, gelişmelere duyarlı, öğrenmeye istekli, kişilikli, adil, sabırlı ve yetenekli yeni nesillere rehberlik etmek olacaktır. Her seçimde olduğu gibi, bu dönemde de TGC yönetimine aday ya da adaylar da olacaktır. Aday sayısının fazlalığı, TGC'ye verilen önemin bir göstergesi olması sebebiyle mutluluk verici bir unsurdur. Bu süreçte bazı meslektaşlarımızın gerek şahsımın, gerekse bazı yönetim kurulu adaylarının yaşlarının genç olmasını bir zaaf gibi gösterme gayretlerini hayretle izlemekteyiz. Fakat bir gerçeği hatırlatmakta yarar görüyoruz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni 2 Aralık 1946'da kuran 4 kişilik ekipten Şevket Çulha 36, Kemal Kefeli 35 ve Ali Kalkanoğlu 33 yaşındaydı."

TGC seçimlerine kim aday olursa olsun seçim çalışmalarının ve kongrenin demokratik, birbirine saygılı bir atmosferde geçeceğine inandıklarına işaret eden Sel, şunları kaydetti:

"Bazı meslektaşlarımızın, 'yaşları genç, yönetemezler' şeklindeki eleştirilerini, seçim sürecinin doğal yanlışlarından kabul ediyor ve tebessümle karşılıyoruz. Bilinmesini isteriz ki talip olduğumuz görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel kurul üyelerinin tercihine her zaman olduğu gibi saygı duyacağımızdan ve TGC ile meslektaşlarımız için bundan önce olduğu gibi seçim sonrası da bir nefer olarak çalışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. Göreve gelmemiz halinde hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi önümüzdeki günlerde TGC'nin değerli üyeleri ve kamuoyuyla paylaşacağız."

Muhabir: Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tgc Olağan Genel Kurulu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement