Tgs: 159 Meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Özgür Değil - Son Dakika
Güncel

Tgs: 159 Meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Özgür Değil

Tgs: 159 Meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Özgür Değil

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde düzenlenen basın açıklamasında, "159 meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü gününde özgür değil"denildi.Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından Galatasaray Postanesi'nin önünde saat 12.00'de basın açıklaması düzenlendi.

03.05.2017 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde düzenlenen basın açıklamasında, "159 meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü gününde özgür değil"denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından Galatasaray Postanesi'nin önünde saat 12.00'de basın açıklaması düzenlendi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi Mehmet Köksal, İngiltere Gazeteciler Sendikası Başkanı Tim Dawson, TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Üner, TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu gazeteciler, "Gazetecilik suç değildirö, "Susmayacağız", "Yeter" yazılı pankart ve dövizler açtı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

" Birleşmiş Milletler'in 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü ilan etmesinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Geride bıraktığımız 24 yıl içersinde ülkemizde basın özgürlüğü hep geriye gitti. Özellikle son 10 yıl içersinde onlarca gazeteci tutuklandı. Yüzlerce gazeteci hakkında dava açıldı. Binlercesi işsiz kaldı. Bugün 159 meslektaşımız yaptıkları haberler, yazdıkları yazılar ve televizyonlarda yaptıkları yorumlar nedeniyle tutuklu. Dünya Basın Özgürlüğü gününde özgür olmayan 159 meslektaşımız var. Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığının tek kanıtı tutuklu gazeteciler değil elbette. Medya organları üzerinde kurulan sansür ve oto-sansürün etkileri de basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyor.

"OHAL ile yönetilen ülkemizde gazetecilik yok ediliyor. Onlarca muhalif medya kuruluşu kapatıldı. Tek sesli bir medya, tek sesli bir Türkiye yaratılmak isteniyor. Demokrasinin olmazsa olmazı olan çok seslilik yok ediliyor. Bir kamu hizmeti yapan gazeteciler adliye koridorlarında hakimlerin karşısına çıkıyor, tutuklanıyor. Haberin suç olmadığını söyleyen savcılar, hakimler açığa alınıyor. Türkiye'nin birçok ilinde süren basın davalarında haberler tartışılıyor. 159 meslektaşımızdan birçoğu hakkında hala bir iddianame dahi hazırlanmadan cezaevlerinde bekletiliyorlar. Aylardır süren tutukluluk hali fiilen cezaya dönüştürülüyor. Hukuk çiğneniyor. Dünya Basın Özgürlüğü gününde başta kendi ülkemizdeki tutuklu gazeteciler olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinde tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. 'Gazetecilik suç değildir' diyoruz. Gazetecilik olmazsa demokrasi olmaz, gazetecilik olmazsa hukuk olmaz.Tüm vatandaşları da haber alma haklarına sahip çıkmak için gazetecilerle dayanışmaya çağırıyoruz."

CHP MİLLETVEKİLİ TANRIKULU: HİÇ BÖYLE BİR DÖNEM YAŞAMADI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Ben avukat ve insan hakları savunucusuyum. 30 yıldır mahkemelerdeyim ama hiç böyle bir dönem yaşamadım. İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, haber alma özgürlüğü birbirini tamamlayan temel insan haklarıdır. Şimdi tümü ayaklar altında. Tutuklu gazetecilere, işsiz gazetecilerle, zorunlu nedenlerle yurt dışında bulunan bütün gazetecilere buradan selam gönderiyorum. Hiç umutsuz olmayın Mutlaka ama mutlaka haberlerinizi özgürce yapacağınız bir Türkiye'de buluşacağızö dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgs: 159 Meslektaşımız Dünya Basın Özgürlüğü Gününde Özgür Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement