Tgsd'nin "Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri" Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Tgsd'nin "Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri" Paneli

Tgsd\'nin "Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri" Paneli

Koton Tedarik Direktörü Şimşek: "2014 yılında yüzde 45 oranında büyümeyi hedefliyoruz.

12.12.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) "Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri Paneli"nde giyim sanayinin üretici firmalarının temsilcileri bir araya geldi.

TGSD'nin "Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri Paneli"nde konuşan Koton Tedarik Direktörü Akın Şimşek, Koton'un Türkiye'nin hızlı moda yapan markalarından biri olduğunu belirterek, bu yıl yüzde 43 büyüdüklerini ve 2014 yılında yüzde 45 oranında büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bunu gerçekleştirirken özellikle mağazacılığa yatırım yaptıklarını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"2013 yılında açacağımız mağaza sayımız 347 olacak. Önümüzdeki sene mağaza sayısının yüzde 20-30 artacağını tahmin ediyoruz. 2016'da 650 mağazada Koton ürünleri satılacak. Koton senede 40 milyon ürün satmaktadır. 2014 yılında 55 milyon ürün satılacağını öngörüyoruz. Doğu bölgesinden ciddi sipariş akmaktadır. Koton'un gelecek dönemdeki en önemli bölgelerinden biri burası olacaktır."

Dallı: "2014 yılında 2,7 milyar dolar ciro hedefliyoruz"

LC Waikiki Tedarik Direktörü Şenol Dallı da LCW'nin 2013 yılını 2,5 milyar dolar ciro ile kapatacağını anlatarak, "10 yıl içinde şirketimizin ana hedefi Avrupa'nın en iyi 3 markası arasına girmek ve ciromuzu 10 milyar dolara çıkarabilmektir. Şu anda 460 mağazamız var. Önümüzdeki dönemde yurt dışı mağazacılıkta açılımlarımız olacak. Türkiye'nin her yerinde atölyeden fabrikaya kadar her yerde olmaya çalışıyoruz. 2014 yılında 2,7 milyar dolar ciro ve 1,2 milyar dolar da alım gerçekleşitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Sylvie Dayı: "Marks & Spencer'ın Türkiye'de olmayı seviyor"

Marks & Spencer Türkiye Bölge Müdürü Sylvie Dayı, daha fazla ticarete ve kumaşa odaklanmak istediklerini belirterek, iş hacmi ve satış planları açısından önemli bir aşamada olduklarını, ancak gelecek dönemde uzun bir yolun bulunduğunu söyledi. Dayı, Marks & Spencer'ın Türkiye'de olmayı sevdiğini dile getirdi.

Li &Fung Tedarik Bölge Müdürü Fatya Mamcu da İstanbul'daki ofisleriyle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya baktığını aktararak, Türkiye'de 22 ayrı şehirde 312 ayrı fabrikada üretim yaptılarını, Türkiye'ye yatırımlarının devam ettiğini kaydetti.

Cherryfield Sesby Pazarlama, Dizayn ve İş Geliştirme Yöneticisi Pınar Cebeci de gelecek yıl yüzde 10 büyüme beklediklerini aktardı.

Apparel Lab Yönetici Ortağı Arzu Ordoubadi de online alımların artmaya başladığını belirterek, dijital teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesinden dolayı yeni ve eski arasındaki zaman diliminin birkaç saniyeye indiğini söyledi.

Perseus Genel Müdürü Bülent Alkanlı ise dünyanın eskiye göre daha hızlı döndüğünü ve düzleştiğini ifade ederek, insanların alışveriş alışkanlıklarının birbirinden farklılaşmaya başladığını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tgsd'nin 'Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement