The Beatles 45 Yıl Sonra Yeniden Sahneye Çıkacak - Son Dakika
Güncel

The Beatles 45 Yıl Sonra Yeniden Sahneye Çıkacak

The Beatles 45 Yıl Sonra Yeniden Sahneye Çıkacak

Batılıların ‘Türklerin Leonardo’su’ dediği dünyaca ünlü heykeltıraş Adil Çelik, müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yaparak Avrupa’da sahne alacaklarını söyledi.

22.04.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batılıların 'Türklerin Leonardo'su' dediği dünyaca ünlü heykeltıraş Adil Çelik, müzik grubu The Beatles'ın insansı android robotlarını yaparak Avrupa'da sahne alacaklarını söyledi.

Adil Çelik, dünyanın ilk insansı android robot çalışmalarına 25 yıl önce başladı. İlk deneyimlerine Walt Disney'de çalıştığı dönemlerde başlayan ve 20 yıl önce Atatürk'ün insansı android robotunu yaparak android robot çalışmalarına başlayan Çelik, şimdi de ünlü müzik grubu The Beatles'ın insansı android robotlarını yapıyor. Amasya Şehzadeler Müzesi'ne padişah heykelleri, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Bandırma Vapuru (Atatürk ve silah arkadaşları) projesi, Amazon köyü projesindeki Amazon kadın heykelleri gibi birçok önemli çalışmaya imza atan Adil Çelik'in son olarak yaptığı Neşet Ertaş'ın saz çalıp türkü söyleyen insansı android robotu Kırşehir'de 'Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nde yerini aldı. Çelik, ayrıca dünyada heykel ve gerçekçi insan robotunu aynı anda tek başına yapan ilk sanatçı olarak biliniyor.

"DÜNYADA BİR İLK OLACAK"

The Beatles müzik grubu projesinin uzun süre önce gelen bir teklif olduğunu söyleyen Adil Çelik, "Bu teklifi değerlendirmeye almıştık. Diğer projelerimizle ilgili Türkiye'de de bir takım projelerimiz vardı. Bir takım farklı projelerin çıkması sebebiyle bu projeyi biz yaklaşık 6-7 yıl ertelemiştik. Şimdi tekrar yurt dışından gelen bu projeyi değerlendirmeye aldık. Çalışmalarımıza başladık, devam ediyor. Dünyada bir ilk olacak. Alt yapılarımız hazır, bir aksilik çıkmadığı takdirde önümüzdeki yıl hayata geçecek. Yüzde 100 insan görünümünde olacak, hareketleri doğal olacak. Robot gibi olmayacak, normal ağız hareketleri, mimikler göz hareketleri, akortlar, yani basılan notalar doğru bir şekilde basılacak. Olabildiğince en iyisini yapmaya çalışacağız. Hep beraber göreceğiz. 1970'lerde dağılan bu efsane grup Avrupa'nın önemli bir sahnesinde bir araya gelecek ve 7 tane şarkı söyleyecekler. Sıkı bir The Beatles hayranıyım. John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison olsun İngiltere için Liverpol için büyük bir reklam olmuştur çıkış noktalarında. Yani sanatın gücü buradan geliyor. Bir grup çıkıyor, 1970 yılına kadar dünyada adeta kitleleri etkisi altına alıyor. Aradan geçmiş 45 yıl. Yaşayan iki tane ferdi kaldı. Liverpol bir The Beatles kentidir. Liverpol bir futbol kenti olduğu kadar The Beatles kentiyle de ünlenmiştir" dedi.

"SIRADA ELVIS PRESLEY VAR"

Birçok dünya starı için proje aşamasında çalışmaları olduğunu söyleyen Çelik, "The Beatles benim olmazsa olmazlarımdan biri değil. Bu çalışmayı bitirdikten sonra Elvis Presley ile ilgili bir çalışma da var, sadece The Beatles değil. Elvis Presley çalışması, The Beatles projesi bittikten sonra çıkacak bir çalışma. Daha geriden geliyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel The Beatles 45 Yıl Sonra Yeniden Sahneye Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca uyuşturucu madde ve çalıntı araçlar da ele geçirdi. 7 kişi ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerindeki kara yollarında trafikte olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.


Advertisement