The Marmara Pera' da "Algı Kapıları" - Son Dakika
Güncel

The Marmara Pera' da "Algı Kapıları"

The Marmara Pera\' da "Algı Kapıları"

The Marmara Pera çağdaş sanatın birbirinden bağımsız sanatçılarının hazırladığı muhteşem çalışmaları "Algı Kapıları" isimli sergi ile bir araya getiriyor.

29.08.2012 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatseverlere hayal gücünün ötesinde bir ambiyans sağlayan The Marmara Pera "Algı Kapıları" isimli sergi ile birbirinden değerli sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.

13 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında Ahmet Sarı, Barış Cihanoğlu, Başak Bugay, Cemal Gürsel Soyel, Erdinç Babat, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Nadide Acar Karaca, Nurdan İskender, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Semih Zeki, Takayoshi Sakabe gibi isimlerin birbirinden etkileyici eserlerini görmek isteyenler The Marmara Pera Sanat Galerisi'nde buluşuyor.

"Duygular, duyular, içgörüler ve hayallerin özel olduğunu, bunların sembollerle ve ikincil ellerin aracılığı olmadan iletilemeyeceğini söyleyen Aldous Huxley, bu sergiyle aynı adı tasıyan ve serginin olusmasina neden olan 'Algı Kapıları'adlı kitabında, gördüklerimizle algıladıklarımız arasındaki sınırlara değiniyor ve sözcükler seslendirilse bile, tam olarak hiçbir şeyi anlatmadıklarını, gönderme yaptıkları şeylerin, birbirini dışlayan deneyim dünyası olduğunu savunuyor. Buna göre, görsel, sezgisel veya müzikal bir deha olarak doğmamışsak, L.Davinci'yi, ya da Bethoveen'ı tam olarak anlamamız olanaksızdır.

Diğer taraftan, sanat gerçekten de insanlığın anadili ise ve görevi ( ille de görevi olması gerekiyorsa ) J.Baudrillard'in söylediğinin aksine 'dünyayı, bize verildiği şekliyle-anlaşılmaz-iade etmek' değil, tam tersi, onu son derece anlaşılır kılmaktır.

İşte tam da bu noktada bir araya gelen sanatçılar, kendilerine ait bir dil kullanıyor: Hiçbir abartıya gerek duyulmadan son derece anlaşılır ve okunabilir olmayı hedefleyen bir dildir bu. Kuskusuz sadece görme ile ilgilenilmiyor; bu yolla işitmek, konuşmak ve her türlü algının kapılarını da zorlamak amaçlanıyor."

Nesnel gerçeklik aleminde öznel bir deneyim yaşayan sanatçılar, yaşadıkları deneyimi izleyicisine "Algı Kapıları" sergisi ile aktarıyor. Algı kapıları ile beraber varoluşun sorgulandığı, "Gerçeklik nedir?" sorusunun cevabının ortaya çıkacağı bu sergiyi 13 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında Cep Sanat Galerisi işbirliği ile The Marmara Pera Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The Marmara Pera' da 'Algı Kapıları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement