The Professor And The Madman Filmi - Son Dakika
Sinema

The Professor And The Madman Filmi

The Professor And The Madman Filmi

The Professor and the Madman filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri. The Professor and the Madman filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

16.02.2019 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Oxford İngilizce Sözlüğü'nün ortaya çıkışının gerçek hikayesini konu edinen de Profesör James Murray, gerçekleştirmek istediği proje için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Onun amacı, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün on bin kelimelik ilk baskısını hayata geçirmektir. Çalışmalarını sürdürdüğü sırada Murray’in eline akıl hastanesinden büyük bir çalışma geçer. Çok tehlikeli hastaların konulduğu bir akıl hastanesinde yatmakta olan Dr. W.C. Minor, profesöre 10,000 kelimelik bir çalışma gönderir. Minor’un gönderdiği bu liste ikilinin yollarının kesişmesine neden olur.

Simon Winchester’ın kitabından esinlenilen biyografik yapımın yönetmen koltuğunda Farhad Safinia oturuyor. Senaryosunu yönetmen ile John Boorman ve Todd Komarnicki’nin birlikte kaleme aldığı in başrolünü Mel Gibson üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Natalie Dormer, Sean Penn, Ioan Gruffudd, Jennifer Ehle, Jeremy Irvine gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen: Farhad Safinia

Senaryo: Farhad Safinia, John Boorman, Todd Komarnicki, Simon Winchester

Oyuncular: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn, Jennifer Ehle, Ioan Gruffudd, Jeremy Irvine, Aidan McArdle, Adam Fergus , Kieran O'Reilly, Brendan Patricks, Bryan Murray, Brian Fortune, David Crowley, Sean Duggan, Malcolm Freeman, Christopher Maleki, Shane Gately, Bryan Quinn

Filmin Türü: Biyografi

Orijinal Adı: The Professor and the Madman

Yapımcı Firma: Fastnet Films

Yapım Yılı: 2019

Yapım Ülkesi: İrlanda

Orijinal Dili: İngilizce

Dağıtıcı Firma: CGV Mars Dağıtım

Vizyon Tarihi: 29.03.2019

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema The Professor And The Madman Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement