The Simpsons'ın 1993 yılında yayınlanan bölümünde 'koronavirüs' izine rastlandığı iddiası - Son Dakika
Dünya

The Simpsons'ın 1993 yılında yayınlanan bölümünde 'koronavirüs' izine rastlandığı iddiası

The Simpsons\'ın 1993 yılında yayınlanan bölümünde \'koronavirüs\' izine rastlandığı iddiası

1989 yılında yayın hayatına başlayan çizgi dizi The Simpsons'ın 1993 yılında yayınlandığı iddia edilen bir bölümünde koronavirüsün önceden bilindiği iddiası asılsız çıktı.

27.01.2020 14:57  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD menşeili çizgi dizi The Simpsons'ın 1993 yılında çekildiği iddia edilen bir bölümünde, son günlerde dünyayı sarsan koronavirüse ait izler olduğu iddia edildi. Söz konusu bölümde Simpsons ailesine Çin'den bir kargo paketi geldiği ve paketin sonucunda ABD'ye bir salgın hastalık yayıldığı öne sürüldü.

YAYINLANDIĞI DÖNEMDE FARKLI BİR SALGIN VARDI

1993 yılında yayınlanan bölümünde Çin'deki koronavirüsün tahmin edildiği iddiası doğru değil. Teyit.org'un analizine göre; The Simpsons'da daha önce konu edilen bir salgın var; ancak bahsi geçen bölümde virüs taşıyan kargo Çin'den değil Japonya'dan geliyor. Dizide bu hastalık "Osaka flu" olarak adlandırılıyor. Kaldi ki, dizinin ilk kez yayınlandığı Mayıs 1993'te ABD'de halihazırda "hantavirüs" isimli bir salgın vardı. Bölümde hayatını kaybeden bir karakter de yok. Yani iddia edildiği gibi ileriki bir tarihte yaşanacak bir salgına atıfta bulunulmuyor.

Son Dakika Dünya The Simpsons'ın 1993 yılında yayınlanan bölümünde 'koronavirüs' izine rastlandığı iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement