The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması - Son Dakika
Dünya
BBC

The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması

The Sopranos Yıldızından Weinstein\'a Tecavüz Suçlaması

The Sporanos dizisinin İtalyan kökenli Amerikan oyuncusu Annabella Sciorra, Oscar ödüllü Hollywood prodüktörü Harvey Weinstein'ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

29.10.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Sporanos dizisinin İtalyan kökenli Amerikan oyuncusu Annabella Sciorra, Hollywood prodüktörü Harvey Weinstein'ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Hakkındaki tecavüz ve cinsel taciz iddialarının ardından Akademi üyeliğinden atılan Hollywood'un 65 yaşındaki ünlü yapımcısı Harvey Weinstein suçlamaların arkası kesilmiyor.

Weisntein'a son suçlama 2000'lerin efsane dizisi The Sopranos'da Gloria Trillo rolünü canlandıran Annabella Sciorra 'dan geldi.

The New Yorker dergisine konuşan Sciorra, 1992 yılında New York'taki dairesinde ünlü prodüktörün tecavüzüne uğradığını ileri sürdü.

Weinstein'ın prodüktörlüğünü yaptığı "The Night We Never Met/ Hiç Görüşmediğimiz Gece" adlı filmin çekimlerinden sonra, yaşandığını söyledi.

Sciorra, tecavüz olayını "Mücadele ettim ama çok az gücüm kalmıştı. Çoğu kadın gibi ben de olanlardan utandım. Karşı koydum. Savaştım. Sonra 'neden kapıyı açtım ki' diye sorup, kendimden iğrendim" ifadeleriyle anlattı.

The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması

Weinstein'a cinsel taciz suçlaması yönelten aktrisler arasına Natassia Malthe de katılmıştı. 43 yaşındaki Norveçli oyuncu, Harvey Weinstein'ın 2008 yılındaki BAFTA (İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi) ödüllerinin ardından Londra'daki otel odasını bastığını ve önünde mastürbasyon yapıp kendisine tecavüz ettiğini ileri sürmüştü.

Malthe olayın ardından polise ihbarda bulunmamış. Olayın oyunculuk kariyerini kötü etkilediğini anlatan Malthe, "'İşte zor olduğunu duyduk, o kulağımıza geldi - bu kulağımıza geldi' gibi ifadeler.... Bence işte 'Harvey Makinesi' buydu." diye konuştu.

The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması

Quentin Tarantino'nun yönettiği ve Weinstein'ın prodüktörlüğünü yaptığı Kill Bill filmlerinde rol alan Daryl Hannah yeni suçlamalarda bulundu.

Hannah, Kill Bill serisinin promosyon çalışmaları sırasında Weinstein'ın kendisini zorla bir otel odasına sokmaya çalıştığını söyledi.

Hannah, Kill Bill vol.2 filminde en iyi dövüş dalında MTV Film Ödülü'nü kazanmıştı.

Filmin yönetmeni Tarantino da Weinstein'ın tazci iddialarından daha önce haberdar olduğunu açıklamış, "Normal dedikodudan ötesiydi. Bunları duyduktan sonra sorumluluk almadım. Eğer yapmam gerekeni yapsaydım, onunla çalışmamam gerekirdi" diyerek özeleştiri yapmıştı.

The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması

Weinstein'ı suçlayanların sayısı 50'yi geçti

Weinsten'ı taciz ve tecavüzle suçlayan kadınların sayısı 50'yi geçmiş durumda.

Bu kadın oyuncular arasında, Weinstein'ı taciz ya da tecavüzle suçlayan Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Rose McGowan gibi tanınmış isimler var.

Weinstein cinsel ilişkilerinin karşılıklı rıza sonucu gerçekleştiğini savunurken, Hollywood'daki kadınlar Weinstein'ın tacizlerinin uzun süredir prova odalarında fısıldandığını belirtiyor.

İddialara bir tepki de Oscar Ödül Törenleri'nin başındaki kuruldan geldi ve Cumartesi günü Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Weinstein'ın kuruldan kovulduğunu açıkladı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya The Sopranos Yıldızından Weinstein'a Tecavüz Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.

BBC

Advertisement