The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir? - Son Dakika
Güncel

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir?

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir?

Rafet İnce, FOX TV'nin yeni lezzet yarışması The Taste Türkiye'nin üç jüri üyesi arasında yer alıyor. Peki, Rafet İnce kimdir? Rafet İnce hayatı, biyografisi…

16.05.2019 10:13  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Taste Türkiye yarışmasında Şemsa Denizsel, Ali Ronay ile birlikte jüri koltuğunda oturan Rafet İnce'nin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Rafet İnce nereli ve kaç yaşında?

RAFET İNCE KİMDİR?

İnce, 1981 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. Mesleğine, Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nde başladı. Burs sayesinde "Le Cordon Blue College of Culinary Arts"ta ve "Toscan-Cascina"da F&B eğitimi gördü ve staj yaptı.

AŞÇILAR MİLLİ TAKIMININ KURUCUSU

Rafet İnce, 2003'den itibaren beş yıldızlı otellerde Executive cheflik yaptı. 2013 yılından itibaren kendi restoranlarının işletme müdürlüğünü yürüttü. Şu anda işletme ortağı olduğu Nevnihal Anadolu halk Mutfağı lokantasının da kurucu ortağıdır. Uluslararası aşçılık yarışmalarında sayısız madalya kazanana Rafet Şef, 2008 "IKA – Dünya Aşçılar Olimpiyatı"nda Türkiye'ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şef oldu. "Türkiye Aşçılar Federasyonu" ilk resmi "Aşçılar Milli Takımı"nın da kurucusudur. Ulusal ve uluslararası kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti veren İnce, sivil toplum örgütleri tarafından 2011 yılında, "en başarılı genç girişimci" şef seçildi.

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir?

BBC GOOD FOOD DERGİSİNİN ŞEF EDİTÖRÜ

Dünyaca ünlü şef, Gülbence, Saba Tümer'le Lava Mutfağı, Ramazan Sofrası, Zahide ile Yetiş Hayata , Melek Baykal, Pişir Yedir-Kazan gibi programlara katıldı. "Chaîne des Rôtisseurs" üyesi olan Rafet Şef, Londra'da yayımlanan BBC Good Food dergisinin 2008 yılından bu yana şef editörlüğünü sürdürüyor. "Wacs – Dünya Aşçılar Konfederasyonu"nun da uluslararası jürilik belgesine sahip. Dünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabı olan " CHEF''in yazarıdır. 2017'de "Gourmand World Cook Book Awards" ta Türkiye adına en iyi yemek yazarı ödülünü aldı.

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir?

Son Dakika Güncel The Taste Türkiye Jüri Üyesi Rafet İnce Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement