Thk'nın 45'inci Büyük Genel Kurulu Gergin Başladı - Son Dakika
Güncel

Thk'nın 45'inci Büyük Genel Kurulu Gergin Başladı

Türk Hava Kurumu’nun 28’inci genel başkanı, genel yönetimi, merkez denetleme ve merkez disiplin kurulu üyelerinin belirleneceği Olağan Büyük Genel Kurulu gergin başladı.

13.10.2018 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu'nun 28'inci genel başkanı, genel yönetimi, merkez denetleme ve merkez disiplin kurulu üyelerinin belirleneceği Olağan Büyük Genel Kurulu gergin başladı. Genel başkan adayı Erdal Dursun, "Biz iki tane genel başkan adayı olarak mevcut yönetimin dışında rakip genel başkan adayı olarak verdiğimiz mücadelenin sonucunda bugün maalesef genel kurul salonuna alınmadık" dedi.

THK'nın 45'inci Büyük Genel Kurulu başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 669 delege, Türk Hava Kurumu'nun 28'inci genel başkanını seçecek. THK'nın genel başkanı, genel yönetimi, merkez denetleme ve merkez disiplin kurulu üyelerinin belirleneceği genel kurul gergin başladı. Dün gece genel kurulun yapılacağı otelde genel başkan adayları Osman Yıldırım ve Erdal Dursun'un otele girişi esnasında yaşanan olayların büyümemesi için bugün otel çevresinde çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Genel kurulun yapılacağı salona giriş çıkışlar ise yine polis kontrolünde sıkı denetim altına yapılıyor.

"Bugün maalesef genel kurul salonuna alınmadık"

Adaylardan Erdal Dursun yaptığı açıklamada, THK 45'inci Olağan Genel Kurulunda genel başkan adayı olarak adaylığını ilan ettiğini belirterek, "İlan ettiğim süreden sonra çok ciddi problemler yaşadım. Mevcut yönetim genel kurulda kaybedeceğini düşündüğü için özellikle bu süreci sabote etmek için ciddi manada gayret sarf etti. Çünkü mevcut yönetim THK'nın en çok borçlanıldığı dönem ve bunun hesabını veremeyecek durumdalar şu anda. Biz iki tane genel başkan adayı olarak mevcut yönetimin dışında rakip genel başkan adayı olarak verdiğimiz mücadelenin sonucunda bugün maalesef genel kurul salonuna alınmadık. Bu tamamen kanunsuzdur. Burada şu anda yasalar ihlal edilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Hakkımız gasp edildi"

Dursun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün akşam genel kurul salonuna intikal ettiğimizde burada çok çirkin görüntülerle karşı karşıya kaldık. Sözlü tacizde bulundular bize ve dışarı çıkmak zorunda kaldık. Bugünde çevik kuvvet dahil çok ciddi bir güvenlik önlemi alındı. Çünkü yasal kişilerin içeriye alınması maalesef engelleniyor. Mevcut yönetim veremeyeceği hesabı burada zorbalıkla kapatmaya çalışıyor. Bizim çok güzel projelerimiz vardı THK için. Özellikle 1925'ten günümüze kalan nadide teşekküllerden birisi THK ve şu anda doğru kişiler tarafından yönetilmiyor. Sadece gayrimenkulların satışı üzerine oluşturulan bir bütçeyle karşı karşıyayız. THK'ya vizyon çizmemiz, THK'ya yenilikler getirecek olmamız onları çok korkuttu. Maalesef bugün çok ciddi bir yasal engelle karşı karşıyayız, hakkımız gasp edildi. Biz bütün yasal yolları, idari yolları, hukuki yolları, Cumhurbaşkanlığı makamına kadar bu işi inşallah götüreceğiz."

"Yargıya bunu taşıyacağız"

Diğer aday Osman Yıldırım ise THK'nın bu yönetim döneminde yanlış uygulamalar nedeniyle geri gittiğini savunarak, bu kötü gidişi düzeltmek için aday olduğunu ifade etti. Yıldırım, tüzük gereğince delege olması gerekirken delegeliğinin kaydedilmediğini belirterek, gerekli müracaatları yaptığını ve delege olması gerekirken bugün salona sokulmadıklarını ifade etti. Yıldırım, "Maalesef seçme ve seçilme hakkım artı THK delegelerini, havacılık sevdalılarını bilgilendirme hakkım elimden alınmıştır. Üzüntüm sonsuz. Kurumun geleceğiyle ilgili büyük endişeler duyuyorum. Yargıya bunu taşıyacağız. Üçüncü aday var. Dolayısıyla tek adayla girerek tek adayın seçilmesinin garanti olması için bizim içeri girmemize müsaade edilmedi. Seçilme ihtimalimiz çok yüksekti ancak salona giremedik" şeklinde konuştu.

Öte yandan mevcut Genel Başkan Kürşat Atılgan'ın yeniden aday olmayacağı, onun yerine Hava Kuvvetleri'nin adayı olan emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun aday olarak gösterildiği konuşuluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thk'nın 45'inci Büyük Genel Kurulu Gergin Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı
    09:52 Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı

    Ramazan Bayramı sonrası Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, çalışanların bayramını kutladı. Akbaş, bayramların birliktelik ve paylaşma duygusunu artırdığını belirtti. Aras EDAŞ personeli de mesaiye başladıktan sonra Genel Müdürlük binasında bayramlaşma kutlaması yaptı. Genel Müdür Akbaş, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı
    09:51 Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken sürücü yaralandı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

  • Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi
    09:51 Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

    Adana'da polis ekipleri bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirdi. Ayrıca, yapılan uygulamalarda 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda ayrıca 2 kesici deli alet, 316,96 narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Toplamda 55 kişi tutuklandı.

  • Türkiye'nin
    09:50 Türkiye'nin "Kişi Başına En Çok Borç Düşen Belediyesi" Ankara'da.

    31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu belirtti. Odabaşı, belediyenin, yaklaşık 1 milyar 60 milyon TL borcu bulunduğunu söyledi. Odabaşı, belediyede 400 personel bulunduğunu da ifade ederek, “Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var” dedi.


Advertisement