Thomas Cook'un iflasıyla ilgili TÜRSAB'tan açıklama geldi - Son Dakika
Ekonomi

Thomas Cook'un iflasıyla ilgili TÜRSAB'tan açıklama geldi

Thomas Cook\'un iflasıyla ilgili TÜRSAB\'tan açıklama geldi

Thomas Cook'un iflasını açıklamasının ardından turizm kuruluşlarından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

23.09.2019 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Thomas Cook'un iflasını açıklamasının ardından turizm kuruluşlarından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya da resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı.

Dünyanın en eski tur operatörü konumunda bulunan ve dünyanın her yerine turist taşıyan İngiltere merkezli Thomas Cook şirketinin bugün itibariyle tüm faaliyetlerini durdurduğunu resmen açıkladığını kaydeden TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Dünyanın dört bir yanındaki Thomas Cook müşterilerinin yanı sıra tatillerini satın almış ama henüz tatillerine başlamamış olanlar için İngiliz resmi makamları devreye girdi. Bugünden itibaren tatillerini sürdürenlerin evlerine dönüşleri ile tatillerini satın almış olanların tatillerini yapmaları, İngiltere'deki sigorta sistemi sayesinde sağlanacaktır. Mevcut sorunun çözümü için üyelerimiz tüm güçleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu olay bize Türk turizm tüketicilerinin güvenceli tatile kavuşmaları için yapılan yasa çalışmasının bir an önce yasalaşmasının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Ayrıca yasa çalışması ile yabancı tur operatörlerinin Türk Seyahat Acentaları ile iş birliği yapmaksızın turizm ürünü tedarik etmelerinin oluşturduğu benzer sıkıntıları da çözmek gereği ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleyen yeni yasa tasarısının bir an önce Meclis gündemine getirilerek yasalaştırılması sektörümüzün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi açısından büyük önem ve aciliyet taşımaktadır" dedi.

Thomas Cook'un faaliyetlerini durdurması nedeniyle Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm beldemizdeki otellerin ve hizmet sağlayıcılarının önemli miktarda alacakları bulunduğuna dikkati çeken TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Tur operatörünün müşterisi tüketiciler açısından, zararlarının giderilmesi söz konusu olsa da Thomas Cook ile iş ortaklığı yapan, onlar adına tüketicileri ağırlayan ülkemiz işletmelerinin ticari olarak ciddi kayıpları oldu. Yaşanan bu durum, bu sezonun yanı sıra bir sonraki sezonu da derinden etkileyecektir. Başta oteller olmak üzere tüm tedarikçileri maalesef çok zor bir süreç bekliyor. Bu krizi de sektörümüzün dayanışması ve Hükümetimizin desteği ile atlatacağımıza inanıyor, bu tür krizlerin bir daha yaşanmamasını ve ülkemiz turizm tüketicileri için de etkin güvencelere bir an önce kavuşmamızı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Thomas Cook'un iflasıyla ilgili TÜRSAB'tan açıklama geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement