THY Basel Ofisinin Hedefi Türkiye Ötesi - Son Dakika
Güncel

THY Basel Ofisinin Hedefi Türkiye Ötesi

THY Basel Ofisinin Hedefi Türkiye Ötesi

İstanbul Basel arasında, 2013 yılında 98 bin yolcu taşıyan THY'de hedef, gerekli pazarlama çalışmasını yaparak, Türkiye ötesine daha fazla yolcu taşımak THY Basel Müdürü Öztürk: "Kim daha iyi hizmet verirse, pazardan da o kadar fazla pay alır. Biz, güzel ve kaliteli ürünümüzü iyi pazarlayarak, çok çeşitli.

10.06.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHARREM AKSAKALLI - İstanbul- Basel arasında, 2013 yılında 98 bin yolcu taşıyan THY'de hedef; gerekli pazarlama çalışmasını yaparak, Türkiye ötesine daha fazla yolcu taşımak

THY Basel Müdürü Ayhan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ay önce THY'nin Basel ofisi müdürlüğü görevine başladığını belirterek, 2013 yılında 7 seferle İstanbul-Basel arasında 98 bin yolcu taşıdıklarını söyledi.

Bu rakamın sadece yüzde 13'ünün Türkiye ötesi noktaya ait olduğunu ve business yolcu oranının son derece düşük kaldığını dile getiren Öztürk, İsviçre'nin ticari yönden çok büyük bir ülke olduğunu, çok sayıda uluslararası firmasının bulunduğunu ve bu nedenle business yolcu sayısının mutlaka artırılması gerektiğini kaydetti.

Öztürk, etnik trafik ağırlıklı yolcu taşıdıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halbuki biz büyük, uluslararası bir havayoluyuz. Ürünümüz çok kaliteli, yolcu çeşitliliğinin olması lazım. Dolayısıyla biz de tarifeyi değiştirelim dedik ve 11 sefere çıktık. Tüm dilayoglarımızı devreye koyduk, sağolsun yönetim değerlendirdi ve ilk etapta 11 sefere çıktık. Şu anda Türkiye, Türkiye ötesi, Bakanlar, Orta Doğu, Türk cumhuriyetleri, Afrika destinasyonları ve hatta Kuzey Amerika'ya bağlantı veriyouz. Amacımız ilk etapta yüzde 13 olan oranımızı, minimum yüzde 50'ye çıkarmak. Bunu yapınca pazarda gücümüz de atacak. Aksi takdirde etnik trafiğe bağlanırsın. Etnik trafik de düşük ücretlerle sana zarar ettirebilir."

Basel 3 ülkenin pazarına hitap ediyor

Öztürk, Basel'in konum olarak çok güzel bir noktada olduğuna vurgu yaparak, Almanya, Fransa ve İsviçre pazarına hitap ettiğini dile getirdi.

Bu 3 pazarı da değerlendirip sadece Türkiye ve Türkiye civarını düşünmediklerine dikkati çeken Öztürk, "Önemli pazarlar Japonya, Çin, Singapur mesela. Bağlantı olmayınca yolcu gelmiyor ki buraya. Kuzey Irak'tan gelen yolcuyu da bize kanalize edeceğiz. Yolcu açısından sıkıntı yok, potansiyel mevcut" diye konuştu.

Basel'e sefer sayısının 11'e çıkmasıyla birlikte yüzde 58 kapasite artışı olduğuna işaret eden Öztürk, 2014 yılı genelinde 140 bin civarında yolcu beklediklerini söyledi.

Öztürk, yıl genelinde minimum yolcu sayısının yaklaşık 40 bin artacağını düşündüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yılın ilk 4 ayında hem gelirde hem yolcu sayısında artış var. Şu ana kadar 30 bin yolcu taşıdık. Yılın ilk 5 haftası genelde düşüktü. O zaman haftada 7 kez uçuyorduk. Yaz tarifesiyle 11 sefere çıktık ve dolayısıyla iyi bağlantılar yolcu sayısını da artırdı. Şu anda ileri rezervasyonlarımız Ekim ayına kadar çok güzel. Doluluk oranı beklentimiz yüzde 77 seviyesinde. Hedefimiz Türkiye ötesi ve onun için pazarlama yapmamız lazım. Tüm planlamayı yaptık, marketing planımız hazır ve uygulamaya da koyduk. Yani bu ne demek; biz sadece burada bazı acenteleri ziyaret ederek pazarlama yapmayacağız, yerinde gidip pazarlamayı yapacağız. Diyelim ki Bakü'de potansiyel mi var gidip orada sunumlar yapacağız. Bunun için Basel Turizm Ofisiyle çok iyi bir diyaloğa girdik. Onlarla yoğun şekilde workshoplar planlıyoruz. Basını getireceğiz, buradan göndereceğiz, hattı canlandıracağız. İnanıyorum ki önümüzdeki yaz tarifesinde daha fazla artış yaşanacak."

THY Basel Müdürlüğünde ekibi de güçlendirdiklerini vurgulayan Öztürk, "Dar bir kadroyla çalışıyorduk, Önümüzdeki ay 1 istasyon şefimiz başlayacak, 1 marketing şefi ataması yaptık. Operasyona takviye 1 kişi aldık, 1 kişi de satışa planlıyoruz. Mazeretimiz yok yani" diye konuştu.

"Kim daha iyi hizmet verirse pazardan o kadar fazla pay alır"

Öztürk, Türkiye'nin son yıllardaki büyümesine paralel olarak THY'nin de bu büyümeye ayak uydurduğunu belirterek, büyümeyle birlikte iyi hizmet vermenin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

THY Basel Müdürlüğü yolcularının yüzde 13'ünün Türkiye ötesi olduğunu anımsatan Öztürk, şöyle devam etti:

"O zaman bağlantılarımız yoktu ama şimdi iyi bağlantılarımız var. İlk hedefimiz bunu yüzde 20-25 bandına oturtmak. Sonra yüzde 30'lara çıktığımız zaman elimiz güçlenecek ve daha rahat promosyon ücretlerle oynayabilaceğiz. THY bir nevi parlayan bir yıldız şu anda. Türkiye son 10 yılda o kadar büyüdü ki, biz de büyüyoruz. Kim daha iyi hizmet verirse pazardan da o kadar fazla pay alır. Biz, güzel ve kaliteli ürünümüzü iyi pazarlayarak, çok çeşitli yolcu kazanmayı amaçlıyoruz." - Basel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Basel Ofisinin Hedefi Türkiye Ötesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement