THY Cluj Seferleri Başladı - Son Dakika
Güncel

THY Cluj Seferleri Başladı

THY Cluj Seferleri Başladı

TÜRK Hava Yolları, Romanya'da Bükreş, Köstence'nin ardından üçüncü ve toplamda 291'nci uçuş noktası olan Cluj seferleri başladı.

02.09.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Hava Yolları, Romanya'da Bükreş, Köstence'nin ardından üçüncü ve toplamda 291'nci uçuş noktası olan Cluj seferleri başladı.

THY'nin Cluj seferini yapan Airbus A319 tipi 'Salihli' adlı yolcu uçağı saat 09.15'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. İlk sefere Türk Hava Yolları Satış Başkanı Ziya Taşkent, Satış Başkan Yardımcısı Mert Dormen, iş adamları ve gazeteciler katıldı. THY uçağı 1 saatlik uçuşun ardından Romanya Cluj Uluslararası Havalimanı'na iniş yaparken bir havacılık geleneği olan su tagı ile karşılandı. İlk sefer dolayısıyla Cluj Havalimanı apronunda düzenlenen törenle kurdela kesildi. Törenin ardından havalimanında düzenlenen basın toplantısına Romanyalı havacılık yetkililerinin yanı sıra Türkiye'nin Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, THY'nin Satış Başkanı Ziya Taşkent ile Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, Uluslararası Cluj Havalimanı Müdürü David Ciceo katıldı. Basın toplantısının ardından hazırlanan pastayı yetkililer birlikte kesti.

CLUJ'U DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ

Romanya'nın akademik, kültürel ve endüstriyel anlamda önemli şehirlerinden biri olan Cluj'a sefer başlatmanın mutluluğu içerisinde olduğunun altını çizen Türk Hava Yolları Satış Başkanı Ziya Taşkent, "23 yıldan beri Romanya'ya uçak seferleri düzenliyoruz. Romanya, Balkanlar'ın 20 milyonluk büyük ülkesi. Ülkenin kuzeybatısında Transilvanya dediğimiz bölgede uçuş noktamız yoktu. Biz de yaptığımız etütlerde burada bir potansiyel gördük. Burası çok hareketli bir şehir. Burasın ülkenin üniversite başkenti. Çevresinde büyük başkentler var. Buradan başkent Bükreş'e karayoluyla ulaşmak 5-6 saat sürüyor. Biz de burada yaşayan insanları dünyaya bağlamak için THY seferlerinin uygun olacağını düşündük. Haftada 4 sefer olarak Cluj seferlerini başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

MİSAFİRLERİMİZ MUHAKKAK BURAYA GELMELİ

Balkanlar ve Avrupa'da son zamanlarda frekans artışına gittikleri ve yeni noktalar açtıklarının altını çizen Türk Hava Yolları Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman ise şunları söyledi:   "Dünyanın her yerinden buraya yolcu getirmeyi planlıyoruz. Burası Romanya'da uçtuğumuz 3. nokta. Romanya'nın en önemli şehirlerinden biri. Hem kültürel hem de turizm açısından. Burası tüm misafirlerimizin bir kere gelip görmesi gereken çok önemli ve güzel bir şehir."

99 DOLARA CLUJ'A

THY, İstanbul'dan Cluj'a pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere, haftada 4 sefer yapacak. Yolcular, İstanbul-Cluj biletlerini, tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 dolardan, Cluj-İstanbul biletlerini ise 99 eurodan başlayan fiyatlarla alabilecek.

FOTOGRAFLI - Cluj

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Cluj Seferleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement