THY Sponsor Oldu, Hayali Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

THY Sponsor Oldu, Hayali Gerçekleşti

Türk Hava Yolları (THY), görme ve işitme yetisini, yakalandığı genetik hastalık sebebiyle kaybedecek olan 6 yaşındaki Amerikalı Elizabeth "Lizzy" Myers'in hayallerinden birini gerçekleştirdi ve küçük kızı Papa Franciscus'la buluşturdu.

06.04.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY), görme ve işitme yetisini, yakalandığı genetik hastalık sebebiyle kaybedecek olan 6 yaşındaki Amerikalı Elizabeth "Lizzy" Myers'in hayallerinden birini gerçekleştirdi ve küçük kızı Papa Franciscus'la buluşturdu.

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan ve ülkesinde her 100 bin doğumda 4 bebekte görülen "Usher Sendromu" sebebiyle kısa süre içinde işitme kaybına görme kaybı eklenecek olan Elizabeth Myers, bu yetilerini kaybetmeden önce ailesinin hazırladığı "yapılacaklar listesi"ndeki önemli bir maddeyi bugün hayata geçirdi.

Katolik olan Myers ailesi, minik kızlarının hikayesinden etkilenen ve kendilerine gitmek istedikleri bir yere bilet sağlama imkanını sunan THY Chicago Müdürü Tuncay Eminoğlu'nun bu teklifi karşısında, uçak biletlerini Papa Franciscus ile buluşmak için kullandı. Myers ailesi, 30 Mart'ta THY ile Roma'ya uçtu ve bu sabah Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumuna katıldı.

Oturumdaki duanın ardından Papa, Lizzy'nin yanına gelerek bir süre sonra görme yetisini kaybedecek küçük kızla yakından ilgilendi, sohbet etti. Lizzy, Papa'ya evinin bahçesinin yakınlarına düşen göktaşı parçası verdi. Ruhani lider de Lizzy'i takdis etti ve kendisi için dua edeceğini söyledi.

"Ona bütün doğal güzellikleri göstermek istiyoruz"

Papa Franciscus ile buluşmalarının ardından anne Christine ve baba Steve Myers, Katolik Kilisesi hayır kuruluşu Caritas'ın Roma'daki merkezinde basın toplantısı düzenleyerek Lizzy-Papa buluşmasının detaylarını anlattı.

Anne Christine, kızı Lizzy'nin Papa'ya büyük bir hayranlıkla baktığını belirterek "Gözleri, onu görünce kocaman açıldı. Bu onun için çok güçlü bir andı" dedi.

Baba Myers, Roma'dan sonra gitmek istedikleri yerlerin ABD'deki milli parklar olduğunu ifade ederek "Büyük Kanyon ve Yellowstone Ulusal Parkı gibi birçok doğa harikası bölgeyi ziyaret etmek istiyoruz. Oralara gideceğiz. Kızım dünyanın bütün doğal güzelliklerini görmeli" diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda AA muhabirine konuşan baba Myers, THY'ye kendilerine sağladığı bu imkandan ötürü teşekkür etti.

Kızının hayallerinden biri olan Papa ile buluşmasına vesile olan THY'den ve uçak içindeki hizmetinden övgüyle söz eden baba Myers, "Onlar harika insanlar. Gerçekten tek kelimeyle inanılmazlar. Yemekler kesinlikle çok lezzetliydi. Onlar çok iyi insanlar" dedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Myers ailesi bugün Roma'daki temaslarını tamamladıktan sonra 8 Nisan'da ABD'ye dönüş için Venedik'ten İstanbul'a geçecek ardından da İstanbul'dan Chicago'ya THY'nin tarifeli seferiyle uçacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Sponsor Oldu, Hayali Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement