THY Teknik ve Onur Air Arasında Bakım ve Yedek Parça Desteği Anlaşması - Son Dakika
Ekonomi

THY Teknik ve Onur Air Arasında Bakım ve Yedek Parça Desteği Anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ve Onur Air Taşımacılık AŞ arasında komponent bakım ve yedek parça desteği anlaşması imzalandı.

19.01.2018 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ve Onur Air Taşımacılık AŞ arasında komponent bakım ve yedek parça desteği anlaşması imzalandı.

THY Teknik açıklamasına göre, THY Teknik AŞ ve Onur Air arasında Onur Air'ın filosundaki Airbus A330 tipi uçakların ve komponentlerinin bakımıyla ikame yedek parça desteğini içeren sözleşme imzalandı. Sözleşme 2023 yılına kadar geçerli olacak.

Anlaşma kapsamında sağlanacak parçalar, Hava Taşıyıcıları Birliği (ATA) bölüm listesi esas alınarak, hizmetler THY Teknik'in İstanbul'daki merkezinden ve dünya genelindeki operasyon noktalarından sağlanacak.

Bakımı yapılacak parçalar ise THY Teknik'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki bölgenin en büyük bakım onarım tesislerinde işlem görecek.

Açıklamada, bu sözleşmeyle taraflar arasındaki güçlü iş birliğinin daha da pekiştirildiği ve Türkiye'nin küresel havacılıktaki gelişimine katkı sağlayacak önemli bir dayanışmaya imza atıldığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, "Onur Air ailesine A330 filosu, komponent bakımı ve yedek parça desteği konusunda THY Teknik'e güvendikleri için teşekkür ederim. THY Teknik dünya üzerinde üç kıtada 700'den fazla uçağa teknik destek sağlayan büyük bir markadır." değerlendirmesinde bulundu.

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun da uçaklarını alanında dünya markası olan THY Teknik'e emanet ettikleri için mutlu olduklarını, bu anlaşma sayesinde gözlerinin arkada kalmadığını belirtti.

THY Teknik'in dünya standartlarındaki hizmetlerine güvendiklerini vurgulayan Tosun, "Dünyada en büyük A330 işleticisi olan THY'ye hizmet sunan bakım merkezinden hizmet alıyor olmak bizi daima mutlu edecek." ifadesini kullandı.

Tosun, ayrıca THY Teknik'in sunduğu hizmetleri, Onur Air'in A330 operasyonu için en ideal çözüm olması nedeniyle tercih ettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi THY Teknik ve Onur Air Arasında Bakım ve Yedek Parça Desteği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır
    11:56 ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası olarak enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Baran, enflasyonun işletmelerin gelir-gider dengesini bozduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü ve enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yapılacak yerel seçimlerin ardından inşaat sektöründe ciddi bir artış ve hareketlilik bekleniyor. Deprem bölgelerinde konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte sektörde istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olması öngörülüyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutlarıyla birlikte güvenli ve yaşanabilir konutlar üretileceğini belirtti.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.


Advertisement