Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya geldi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar\'da vatandaşlarla bir araya geldi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İnsanlar kültürleriyle vardır.

06.01.2023 16:34  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İnsanlar kültürleriyle vardır. Kültürleriyle yaşarlar, gelenekleriyle yaşarlar. Devletler de öyledir. Devletler de gelenekleriyle ayakta dururlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Muş, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Günleri'nde vatandaşlarla buluştu.

Burada konuşma yapan Muş, Samsun'un, Karadeniz'in çok önemli illerinden biri olduğunu ifade ederek, "Samsun, çok ciddi ovaları olan, ciddi tarımsal üretimi olan son dönemlerde turizmde de önemli gelişmeler sağlayan, doğal güzellikleri çok fazla olan bir ilimiz. Özellikle son 10 yılda hem tanıtım noktasında hem de bu güzellikleri Türkiye'nin tanıması noktasında önemli adımlar attı Samsun." diye konuştu.

Bağcılar'da hatırı sayılır sayıda Samsunlu'nun bulunduğunu belirten Muş, şunları kaydetti:

"Bu faaliyetler (Samsun Günleri) bir nebze de olsa Samsun'a gitmeden aslında oradaki hasretinizi giderebilecek bir imkan sunuyor. Bizim Bağcılar Belediyesi'nin özellikle bu tip programlarda bir tecrübesi, bir kabiliyeti var. İyi organizasyonlar yapıyorlar, imkan sağlıyorlar. ve buradaki derneklerin hemen hemen tamamıyla diyalogları, ilişkileri var. Bu programlar organize ediliyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Çeşitli zamanlarda diğer ilçelerde de benzer faaliyetlerimiz oluyor, özellikle belediyelerimiz bu konuda derneklere destek veriyorlar."

Yeni nesillerin söz konusu programlara mutlaka katılması gerektiğine vurgu yapan Muş, "Mutlaka yeni doğan nesiller buraya gelecektir. Onlara bu tanıtımları yapacaksınız. Bu önemli bir şey, insanlar kültürleriyle vardır. Kültürleriyle yaşarlar, gelenekleriyle yaşarlar. Devletler de öyledir. Devletler de gelenekleriyle ayakta dururlar." değerlendirmesinde bulundu.

-"STK'lar memleketlerimizin değerlerinin İstanbul'da da korunabilmesi için önemli"

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çekerek, "Sivil toplum kuruluşlarımız (STK) bizim memleketlerimizin değerlerinin İstanbul'da da korunabilmesi, sonraki nesillerimizin bu değerleri yaşatabilmesi ve bir araya gelebilmesi adına önem arz etmekte." ifadesini kullandı.

Bağcılar'ın, Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden vatandaşları barındırdığına vurgu yapan Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu açıdan çok zengin bir kültüre sahip. Anadolu'nun dokusunu, Anadolu'nun hamurunu yoğun bir şekilde yaşadığımız bir ilçeyiz. O yüzden sivil toplum kuruluşlarımızı çok önemsiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımıza belediyemizin kuruluşundan bu tarafa her zaman önem gösteren bir yapıyı oluşturmuş durumdayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement