Ticaret Bakanı Pekcan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Gilicov'la görüştü - Son Dakika
Güncel

Ticaret Bakanı Pekcan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Gilicov'la görüştü

Ticaret Bakanı Pekcan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Gilicov\'la görüştü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çari Gilicov çevrim içi olarak görüştü.

22.11.2020 15:41  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çari Gilicov çevrim içi olarak görüştü.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan'ın gündemindeki ekonomik ve ticari konular değerlendirildi.

Görüşmede, gelecek dönemde Aşkabat'ta düzenlenmesi öngörülen Türkiye-Türkmenistan Hükümetler Arası Ekonomik Komisyon 6. Dönem Toplantısı, Türk-Türkmen İş Forumu ve 10. Türk İhraç Ürünleri Fuarı ile Türkiye'de düzenlenmesi planlanan Türkmen İhraç Ürünleri Fuarı hazırlıkları ele alındı.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, müteahhitlik ve yatırım ilişkileri ile gümrük iş birliğinin geliştirilmesi, ikili ekonomik ilişkilerin hukuki altyapısının güçlendirilmesi, Orta Koridor üzerinden özellikle Hazar geçişli yapılan ikili ve bölgesel ticaretin pekiştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, enerji, ulaştırma, tekstil, tarım ve hayvancılık sektörlerinde iş birliğinin geliştirilmesi hususları masaya yatırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ticaret Bakanı Pekcan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Gilicov'la görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement