Tigem ile Haygem Arasında "Çiftçi Eğitimi İşbirliği Projesi" Protokolü - Son Dakika
Yerel

Tigem ile Haygem Arasında "Çiftçi Eğitimi İşbirliği Projesi" Protokolü

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) arasında, "Çiftçi Eğitimi İşbirliği Projesi" protokolü imzalandı.

09.09.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) arasında, "Çiftçi Eğitimi İşbirliği Projesi" protokolü imzalandı.

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen protokol törenine, TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden ile HAYGEM Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven katıldı.

Bilden, protokol doğrultusunda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki hayvan yetiştiricilerine, TİGEM işletmelerinde eğitimler verileceğini belirtti. Bu sayede TİGEM'in üretimdeki teknik uygulamalarının çiftçiye aktarılmasının sağlanacağını dile getiren Bilden, eğitim kapsamında tarımda verimliliğin ve üretimin artırılmasının yanı sıra yeni teknolojilerin benimsetilmesinin de amaçlandığını söyledi.

HAYGEM Genel Müdürü Mustafa Kayhan da ulusal eğitim çalışmalarında, iki kurum arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle toplam 6 hafta ve 250 çiftçiye eğitim verileceğini bildirerek, "Eğitimlerde sığır yetiştiriciliği, yemler ve hayvan besleme, beslenme bozuklukları, sürü yönetimi, makineli sağım, süt sığırı barınakları, doğal ve suni tohumlama, hastalıklarla mücadele, damızlık seçimi ve çiftlik muhasebesi ile kayıt tutma gibi konular işlenecek" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tigem ile Haygem Arasında 'Çiftçi Eğitimi İşbirliği Projesi' Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement