Tika Arnavutluk'ta Sağlık Sektöründe 42 Projeyi Hayata Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Tika Arnavutluk'ta Sağlık Sektöründe 42 Projeyi Hayata Geçirdi

Arnavutluk’ta 2003 yılından itibaren proje ve faaliyetlerini arttırmaya devam eden TİKA, sağlık sektöründe, hastane ve sağlık ocağı tadilatı, donanım desteği ve tıbbi analiz laboratuvarlarının kurulmasına yönelik 42 proje gerçekleştirdi.

18.09.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk'ta 2003 yılından itibaren proje ve faaliyetlerini arttırmaya devam eden TİKA, sağlık sektöründe, hastane ve sağlık ocağı tadilatı, donanım desteği ve tıbbi analiz laboratuvarlarının kurulmasına yönelik 42 proje gerçekleştirdi.

Arnavutluk'taki faaliyetlerine 1996 yılında başlayan TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisi, temel altyapı sorunlarının giderilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli desteğin verilebilmesi için bugüne kadar 270 projeyi hayata geçirdi.

TİKA, eğitim, sağlık, altyapı, turizm, tarım, kültürel mirasların korunması resmi ve sivil kurumların desteklenmesi şeklinde yürüttüğü projelerle öncü kurum olmaya devam ediyor. 2000'li yıllarda proje ve faaliyetlerini arttırmış olan TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisi 2014 yılı itibariyle; Tiran Kadın Hastalıkları Hastanesinde Fatma Makbule Hanım anısına bir laboratuvarın kurulması, Kukes Devlet Hastanesi acil servis tadilatı ve donanım desteği, Üst Koplik Sağlık Ocağı tadilatı, Tiran 1 No'lu Polikliniğin Biyokimya Laboratuvar malzemelerini temini, Rrogozhina Sağlık Ocağı'nın tadilatı ve sağlık malzemelerinin temini, Ana e Malit Sağlık Ocağı tadilatı, mobilya ve sağlık malzemeleri temini, Vlora (Avlonya) Bölge Hastanesi acil servis ve pediatri polikliniğinin yenilenmesi, Ulusal Klinik Nöroloji Kongresi'ne katılımcı desteği, Arnavutluk acil servis personeline Türkiye'de eğitim kursu desteği, Diyabetik Çocuklar ve Gençler Derneği'ne destek ve 2. Uluslararası Sağlık Mezunları Kurultayı'na katılımcı desteğinde bulunmak suretiyle sağlık alanında 11 proje gerçekleştirmiştir.

TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisi'nin 2015 yılı itibariyle sağlık alanındaki faaliyetleri arasında 2'nci Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri, Yoğun Bakımda Yenilikler Kongresi'ne verilen destekle, Turizm Bölgelerindeki Sağlık Ocaklarına malzeme temini ve Lezha Devlet Hastanesi'nde biyokimya laboratuvarının kurulumunun gerçekleştirilmesi ile devam etmiştir. Ayrıca önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanan İşkodra Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesinin kurulumu ile sağlık projelerine devam edilecektir.

Arnavutluk'ta 2003 yılından itibaren proje ve faaliyetlerini arttırmaya devam eden TİKA, sağlık sektöründe; hastane ve sağlık ocağı tadilatı, donanım desteği ve tıbbi analiz laboratuvarlarının kurulmasına yönelik 42 proje gerçekleştirmiştir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Arnavutluk'ta Sağlık Sektöründe 42 Projeyi Hayata Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat: Külliye de yaptınız mı külliye 0 0 Yanıtla

Advertisement