Tika Başkanı Çam Özbekistan'da - Son Dakika
Güncel

Tika Başkanı Çam Özbekistan'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ın, TİKA tarafından tadilatı yapılan ve bilgisayar sınıfı oluşturulan yetimhaneyi ziyaret etmesi -Çam'ın, çocuklarla bir süre sohbet etmesi, çocuklara hediye dağıtması -Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam'ın Buhara İl Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova ve Buhara Büyükşehir Belediye Başkanı Valican Örinov ile bir araya gelmesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'ın Buhara kentinde TİKA tarafından tadilatı yapılan ve bilgisayar sınıfı oluşturulan yetimhaneye ziyarette bulundu.

09.04.2016 01:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ın, TİKA tarafından tadilatı yapılan ve bilgisayar sınıfı oluşturulan yetimhaneyi ziyaret etmesi

-Çam'ın, çocuklarla bir süre sohbet etmesi, çocuklara hediye dağıtması

-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam'ın Buhara İl Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova ve Buhara Büyükşehir Belediye Başkanı Valican Örinov ile bir araya gelmesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'ın Buhara kentinde TİKA tarafından tadilatı yapılan ve bilgisayar sınıfı oluşturulan yetimhaneye ziyarette bulundu.

Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova ile Buhara'daki yetimhaneyi ziyaret eden Çam ve beraberindeki heyet, TİKA tarafından donatılan bilgisayar sınıfını gezdi. TİKA'nın tadilatını yaptığı yetimhanedeki çocukların yaşadıkları odaları da inceleyen Çam, çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Çam ve beraberindeki heyet, daha sonra çocukların hazırladığı konseri izledi.

Buhara Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova, TİKA'nın yetimhaneye yaptığı destek sayesinde çocukların daha iyi bir eğitim alacaklarını söyledi.

Çam da, Buhara'nın insanlığa İbni Sina'yı kazandırdığını anımsatarak, çocukların derslerine çok iyi çalışmaları gerektiğini ifade etti. Çam, çocukların iyi eğitim almalarına katkıda bulunmalarının kendileri için sevindirici olduğunu söyleyerek, onları her zaman desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

Yetimhane yetkilileri, kurumlarına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Çam'a teşekkür ederek, geleneksel Özbek kıyafeti "çapan" hediye etti.

TİKA Taşkent Program Koordinatörü Dr. Süleyman Kızıltoprak, son iki günde ülke genelinde TİKA tarafından gerçekleştirilen bir çok projenin açılışını yaptıklarını hatırlattı.

Kızıltoprak, tadilatı yapılan yetimhanenin kütüphanesinin modernize edildiğini ve bilgisayar sınıfını donatıldığını dile getirdi.

-Çam ve beraberindeki heyet, Buhara'nın tarihi yerlerini gezdi

Buhara'daki temasları çerçevesinde kentin tarihi yerlerinde incelemelerde bulunan TİKA Başkanı Çam ve beraberindeki heyet, Mir Arab Medresesi, Minare-i Kelan, Çar Minar, Labi Havuz gibi tarihi yapıtları gözden geçirdi.

İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Çam, kentin tarihi yerlerinde sık sık fotoğraf çekti.

Çam ve beraberindeki heyet, ayrıca Bahaddin Nakşibendi'nin türbesini ziyaret ederek, dua etti.

Tika Başkanı Çam Özbekistan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika Başkanı Çam Özbekistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement