Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Meslek Edindirme Kursu - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Meslek Edindirme Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Afganistan'ın Cevizcan vilayetinde 130 kadına meslek edindirme kursu verildi.

26.10.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Afganistan'ın Cevizcan vilayetinde 130 kadına meslek edindirme kursu verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Afganistan'ın Cevizcan vilayeti Şibirgan ilinde Kadın İşleri Müdürlüğünce 6 ay önce kadınlara yönelik başlatılan meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan 130 kursiyer sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine, Cevizcan Valisi Mevlevi Lutfullah Azizi, TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Mezar-ı Şerif Başkonsolos Yardımcısı Necdet Karakurt, Cevizcan İl Şura Başkanı Abdulhay Hayat, Cevizcan Kadın İşleri Müdürü Necibe Kurayşi, Cevizcan Eğitim Enstitüsü Müdürü Şefika Seha Yolçi, kursiyerler ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Mezar-ı Şerif Başkonsolos Yardımcısı Necdet Karakurt, Türkiye ve Afganistan'ın dostluk ve kardeşliğinin uzun yıllara dayandığını belirterek, iki ülkenin iyi ve kötü günlerinde hep birbirinin yanında olduklarını kaydetti.

Karakurt, mesleki eğitim alan öğrencileri ve ailelerini kutlayarak başarılarının devamı temennisinde bulundu.

Cevizcan Vilayeti Kadın İşleri Müdürü Kurayşi, TİKA'nın düzenlediği kursların ikinci dönemi olduğunu ifade ederek, birinci dönemde eğitim alan ev hanımlarının edindikleri meslekleriyle aile ekonomisine katkı sağladıklarını aktardı.

TİKA'dan kadınlara yönelik desteklerinin devamını isteyen Kurayşi, Türkiye'nin Afganistan'a desteğinden dolayı şükranlarını sundu.

Öte yandan Cevizcan Valisi Azizi, TİKA'nın Afganistan toplumunun ihtiyaçlarına göre destek sağladığını kaydederek, "Türkiye en yakın ve büyük dostumuzdur. Dolayısıyla dostumuzun dilini öğrenmek gerekir." dedi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk yaptığı konuşmada ise meslek edindirme kurslarını bitiren kursiyerleri kutlayarak hayatta eğitimden daha iyi bir miras olmadığını ifade etti.

Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ve ilerlemesinin kadın ve erkek ayrımcılığı olmaksızın eğitime bağlı olduğunu vurgulayan Bulduk, bu nedenle Afganistan'da TİKA'nın faaliyetlerinin başında eğitimin ardından sağlığın geldiğini söyledi.

Bulduk, TİKA'nın eğitim ve kadınların mesleki eğitimi konularında desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Tören, öğrencilerin Türkçe ve Farsça şiirler okuması, kursiyerlere Kur'an-ı Kerim hediye edilmesi ve sertifika dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistanlı Kadınlara Meslek Edindirme Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement