Tika'dan Brezilya'ya Tıbbi Yardım - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Brezilya'ya Tıbbi Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Kanserli Çocukları Tedavi Enstitüsü’ne tıbbi ekipman yardımında bulundu.

19.10.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Kanserli Çocukları Tedavi Enstitüsü'ne tıbbi ekipman yardımında bulundu.

Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, sağlık sektöründe gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Kanserli Çocukları Tedavi Enstitüsü'ne tıbbi ekipman yardımında bulunuldu.

TİKA'nın sağladığı tıbbi ekipman, enstitüde düzenlenen törenle teslim edildi.Enstitü, tedavi edilemeyen veya ileri aşamadaki kanser ve hematolojik hastalıkları olan çocuklara tedavi imkanı sağlıyor. Enstitüye tüm Latin Amerika bölgesindeki ülkelerden hasta kabul ediliyor.

TİKA'nın tıbbi malzeme desteği verdiği Sao Paulo'daki Kanserli Çocukları Tedavi Enstitüsü (ITACI) yetkilileri, enstitüyü ziyaret eden Türk heyetine çalışmaları hakkında bilgi verdiler.Öte yandan Başkonsolosluk ve TİKA temsilcileri, doğum sonrası bakım ünitesi katının yenilenmesi ve tıbbi ekipman desteği talebinde bulunan Sao PauloAmparoMaternal Kadın ve Çocuk Hastanesini ziyaret ederek iş birliği imkanlarını ele aldı.

Ayrıca, Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik, TİKA temsilcisiyle Sao Paulo Belediyesi Sosyal Yardımlar ve Kalkınma Sekreteri FilipeSabara'yı da ziyaret etti. Görüşmede Sekretere TİKA tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verilerek Sao Paulo Belediyesi ile TİKA'nın işbirliği yapabileceği projeler değerlendirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Brezilya'ya Tıbbi Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement