Tika'dan Gazze'ye 1 Milyon Dolarlık Acil Yardım (1) - Kudüs - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Gazze'ye 1 Milyon Dolarlık Acil Yardım (1) - Kudüs

MUSTAFA DEVECİ - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), ramazan ayı boyunca Gazze'ye 1 milyon dolarlık acil yardım ulaştıracak.

18.05.2018 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TURGUT ALP BOYRAZ - MUSTAFA DEVECİ - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), ramazan ayı boyunca Gazze'ye 1 milyon dolarlık acil yardım ulaştıracak.

TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı 1 milyon dolarlık acil yardım hem de TİKA'nın Filistin'deki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de yaşanan son gelişmelerin Türkiye ve dünyada infial yarattığını belirten Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin Gazze'ye 1 milyon dolarlık acil yardımda bulunmasının kararlaştırıldığını ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun bu bilgiyi basınla paylaştığını dile getirerek yapılacak yardımın Gazze'de yaşayan Filistinliler için önemine dikkat çekti.

Korkmaz, yapılacak acil yardım kapsamında Gazze'deki mülteci kamplarında yaşayan 12 bin aileye ramazan ayı boyunca yetecek gıda kolisi dağıtımı, Gazze'nin her gün farklı bölgesinde bin aileye iftar öncesi sıcak yemek dağıtımının yanı sıra şehirdeki hastanelere 200 bin dolarlık ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunulacağını belirtti.

Tika\'dan Gazze\'ye 1 Milyon Dolarlık Acil Yardım (1) - Kudüs
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Gazze'ye 1 Milyon Dolarlık Acil Yardım (1) - Kudüs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement