TİKA'dan Gine-Bissau'ya Malzeme Desteği - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Gine-Bissau'ya Malzeme Desteği

TİKA, Gine-Bissau Cumhuriyetindeki kurum ve kuruluşlara aralarında bilgisayar, yazıcı ve ofis mobilyalarının bulunduğu malzeme yardımı yaptı.

10.12.2015 13:15  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika'nın batısında yer alan Gine-Bissau Cumhuriyeti'ndeki kurum ve kuruluşlara aralarında bilgisayar, yazıcı ve ofis mobilyalarının bulunduğu malzeme yardımı yaptı.

Malzemelerin teslimi için Gine-Bissau Kentleşme, İnşaat ve Bayındırlık Bakanlığı'nda düzenlenen törene, Bakan Joao Antonio da Cruz Almeida, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi ve aynı zamanda Gine-Bissau'da akredite olan Nilgün Erdem Arı, TİKA Dakar Koordinatör Yardımcısı Şevki Mert Barış, bakanlık üst düzey bürokratları ve çalışanları katıldı.

Törende konuşan Bakan Almeida, destek ve işbirliğinden dolayı Türkiye ile TİKA'ya teşekkür etti. Bakan Almeida, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da gelişerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Büyükelçi Arı ise Türkiye ile Gine-Bissau arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik çerçevesinde sürdüğünü belirterek, TİKA sayesinde farklı işbirliği alanları bulabildiklerini vurguladı. Arı, Türkiye'nin Gine-Bissau'ya yardım ve desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Büyükelçi Arı, daha sonra yardım malzemelerini temsilen Bakan Almeida'ya bir paket takdim etti.

Ebola hastalığı ile mücadele için tıbbi malzeme desteği

TİKA Dakar Koordinatör Yardımcısı Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gine-Bissau'nun Batı Afrika'da Senegal'in güneyinde yer alan 2 milyonluk nüfusuyla küçük bir ülke olduğunu" söyledi.

İki ülke ilişkilerinin 30 yıllık köklü bir geçmişe dayandığını kaydeden Barış, Gine-Bissau'da yaptıkları yardımları, kurumların talepleri doğrultusunda belirlediklerini anlattı.

Verilen desteğin, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Gine-Bissau için çok önemli olduğuna dikkat çeken Barış, "Batı Afrika iki yıldır ebola salgınıyla mücadele ediyor. Her ne kadar bu salgın sona ermiş gibi görünse de tehditler sürüyor. Bugün ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda Bissau'nun tek devlet hastanesine de ebolayla mücadelede kullanılacak sağlık malzemeleri verdik" diye konuştu.

Senegal ve Gine ile komşu olan ve 1973'de Portekiz sömürgeciliğine karşı bağımsızlığını kazanan Gine-Bissau Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında, Atlantik Okyanusu kıyısında bulunuyor. Ülkenin ismi komşu ülke Gine ile karıştırılmaması adına ayrıca başkent Bissau'nun adı ile anılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Gine-Bissau'ya Malzeme Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement