TİKA'dan KKTC'de trafik güvenliğine katkı - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan KKTC'de trafik güvenliğine katkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Trafik Kazalarını Önleme Derneğine çarpma ve devrilme simülatörü hibe edildi.

12.01.2021 14:51  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Trafik Kazalarını Önleme Derneğine çarpma ve devrilme simülatörü hibe edildi.

TİKA Lefkoşa Program Ofisi tarafından KKTC'de her yıl onlarca cana mal olan trafik kazaları konusunda farkındalığın artırılması için temin edilen çarpma ve devrilme simülatörü, dernek yetkililerine, "Emniyet Kemeri Eğitim Simülatörü" projesinin tanıtım etkinliği sırasında teslim edildi.

KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği Eğitim Alanı'nda gerçekleştirilen teslim törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı ile diğer yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, birikimlerin ve tecrübelerin paylaşılmasının önemine dikkat çekerek sürücülere ve eğitenlere katkı sağlamanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, "Dünyanın her yerinde olduğu gibi KKTC'de de trafik kazaları oluyor. Siz yıllardan beri bunların azalabilmesi için çeşitli çalışmalar yapıyorsunuz. Size teşekkür ediyorum. Bu yoğunluk içerisinde trafik kazalarında arzu ettiğimiz azalmayı göremiyoruz. Dolayısıyla bundan sonraki çalışmaları bu anlayışla devam ettirmek lazım." dedi.

Yolların düzenlenmesi, çevre yollarının açılması ve altyapıya yapılacak yatırımlarla KKTC'deki standartların yükseleceğini ve kazaların azalacağını kaydeden Tatar, sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Tatar, TİKA'ya KKTC'deki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Üstel, trafik kazalarının ülkenin kanayan yarası olduğunu ve trafikte insanları bilinçlendirmek için bugün önemli bir projenin başladığını söyledi.

Üstel, "Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine ve TİKA'ya yürekten teşekkür ediyorum. 2012'den beri sürüncemede olan bir proje 2020'de hayat buluyor. Bu tip projelere ülkemizin çok ihtiyacı vardır ve her ilçede yer alması gerekmektedir. Her gün trafik kazalarında yaşanan ölümler dolayısıyla üzülüyoruz ve bunun sıkıntısını yaşıyoruz." diye konuştu.

"TİKA'nın projeleri çok daha büyük boyutlarda ortaya konulacak"

Büyükelçi Başçeri, trafik kazalarının, herkesin haberini aldığında içi burkulan ve yaşanmadığı süreci ne olduğunu anlamada zorluk çekilen olaylar olduğunu kaydetti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneğine yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Başçeri, bugün teslimatı yapılan çarpma ve devrilme simülatörünün trafik kazalarını önlemek için kullanıldığını ve okullarda verilecek trafik eğitiminde de kullanılacağını kaydetti.

Başçeri, "TİKA'ya da bu vesileyle teşekkür ederim. Bir yıldan fazladır buradaki bazı projelere imza atıyorlar. Önümüzdeki dönemde TİKA'nın projelerinin çok daha büyük boyutlarda ortaya konulacağının da şimdiden müjdesini veriyorum." diye konuştu.

TİKA Lefkoşa Temsilcisi Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, çok güzel bir projeye katkı vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

Küçükçavuş, "TİKA, trafik güvenliği konusunda farklı ülkelerdeki farklı projelere destek vermiştir. Bunlar içerisinde trafik altyapısının desteklenmesi, trafik polislerinin eğitimi veya donanım desteği sağlanması ilk aklıma gelenlerden. Bu anlamda KKTC'de bir ilk olarak bu projeye önem verdik ve bu projeyi KKTC'ye kazandırmış olduk." dedi.

Dernek Başkanı Avcı, ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak yollardaki can güvenliğinin de herkes için önemli olduğunu kaydetti.

Avcı, KKTC'deki kazaların önlenmesi için birçok çalışma yaptıklarını ve talep eden herkese bu konuda eğitim verdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından çarpma ve devrilme simülatörünün tanıtımı yapıldı. Simülatörden öğrenciler ve sürücü adaylarının yararlanması, bu sayede trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

TİKA\'dan KKTC\'de trafik güvenliğine katkı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan KKTC'de trafik güvenliğine katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.

  • Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı
    18:20 Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı

    Çankırı'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimlerde ele geçirilenler arasında uyuşturucu ve silahlar da bulunuyor. Trafik denetimlerinde ise birçok araç trafikten men edildi ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

  • Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı
    18:20 Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı

    Trendyol, Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, dinamik ısınma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, çift kale maçla sona erdi. Trendyol, bir günlük iznin ardından Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:18 Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tavlı, Ünye'ye hizmet etme anlayışıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı
    18:13 Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı

    Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde tamire götürülen cep telefonunun bataryası, şarj edilirken patladı. İşletme sahibi Emirhan Özdemir yangını söndürdü ve hasar gören telefonu dışarıya çıkarttı. Olay, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Advertisement