Tika'dan Pendik Belediyesinin Macaristan'daki Kardeş Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Pendik Belediyesinin Macaristan'daki Kardeş Belediyesine Ziyaret

Tika\'dan Pendik Belediyesinin Macaristan\'daki Kardeş Belediyesine Ziyaret

Macaristan’da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İstanbul’un Pendik Belediyesinin Budapeşte’deki kardeş Kispest Belediyesini ziyaret etti.

12.01.2018 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İstanbul'un Pendik Belediyesinin Budapeşte'deki kardeş Kispest Belediyesini ziyaret etti.

TİKA Macaristan Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İstanbul'un Pendik ilçesinin kardeş şehri olan Budapeşte'nin Kispest ilçesi Belediye Başkanını ziyaret etti. Budapeşte'nin 23 ilçesinden 19'uncu ilçesi olan Kispest'in Belediye Başkanı Peter Gajda ve Danışmanı Dr. Peter Bernat tarafından Kispest Belediye Sarayı'nda ağırlanan TİKA Macaristan Koordinatörü Kızıltoprak, yaklaşık bir saat boyunca fikir alışverişinde bulundu.

TİKA'nın hem dünyanın birçok ülkesinde, hem de Macaristan'da önemli faaliyetlere imza attığını söyleyen Prof. Dr. Kızıltoprak, 2010 Kispest'e önemli bir proje gerçekleştirebileceklerini Kispest Belediye Başkanı Gajda'ya iletti. Türkiye sevdalısı insanlarla dolu olan Kispest ilçesinde özellikle sağlık, eğitim, spor ve kültür konularında bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Kızıltoprak, önümüzdeki dönemde işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

TİKA Macaristan Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın kendisini ziyaret etmesinden çok mutlu olduğunu dile getiren Kispest Belediye Başkanı Gajda, ilçelerinin en nadide bölgelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk Parkı açtıklarını, ilçelerini gezen Türk turistlerin en uğrak yerlerden birinin bu park olduğunu ve bu nedenle gurur duyduklarını söyledi. Gajda, en kısa zamanda TİKA ile ortak bir projenin hayata geçirilmesi için talimat verdiğini belirtti.

Ziyaretin ardından İHA muhabirine konuşan Başkan Gajda, Kızıltoprak'la çok sıcak bir görüşme yaptıklarını, ilçelerinde yapılabilecek projeleri incelediklerini söyledi. Gajda, 2010 yılından bu yana Pendik ile kardeş belediye olduklarını, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve ekibi ile çok önemli başarılı projelere imza attıklarını belirterek, "Bu projeler sayesinde şimdiye dek 200 Türk öğrenci Macaristan'ı, 200 Macar öğrenci ise Türkiye'yi ziyaret etti. TİKA'ya sunacağımız 5 projeden birinin kabul edilerek hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Pendik ve Türk kurumlarıyla olan işbirliğimiz devam edecektir" diye konuştu.

TİKA Macaristan Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise Budapeşte'nin en eski belediyelerinden biri olan ve 100 yılı aşkın belediye binası ile Budapeşte halkına hizmet veren Kispest Belediyesine ziyarette bulunduklarını, Pendik ile kardeş şehir olan Kispest'in mükemmel işler yaptığını söyledi. Kızıltoprak, Kispest Belediyesinin yaptığı Atatürk Parkı'nın bunlardan biri olduğunu belirterek, "Biz milli törenlerimizi Büyükelçiliğimiz liderliğinde bu parkta gerçekleştiriyoruz. Genç ve dinamik olan Belediye Başkanı Peter Gajda, yeni projeleri TİKA ile birlikte yapmak istiyor. Biz de çok memnun olduk, bazı projeleri değerlendirme şansı bulduk. Umut ediyorum şimdiye kadar gelişen bu dostluk ilişkisi TİKA ile birlikte yeni bir ivme kazanacak. Türk ve Macar milletinin dostluğuna bu projeler katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Pendik Belediyesinin Macaristan'daki Kardeş Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement